Новият вариант на COVID-19 е засечен за първи път в

...
Новият вариант на COVID-19 е засечен за първи път в
Коментари Харесай

Новата мутация на коронавируса измества съществуващия досега |

Новият вид на COVID-19 е засечен за първи път в проба от пациент на 20-ти септември, само че доникъде на ноември към 28% от изследваните проби във Англия към този момент са носители на тази разновидност. На на 9-ти декември 62 на 100 от пробите към този момент са с тази смяна. 

Постепенно новият вид на ковид измества съществуващите до момента, само че това се вижда само на генетично равнище, съобщи доцент Любомира Николаева – Гломб по Нова тв. Ръководителят на отдел „ Вирусология “ в Националния център по заразни и паразитни заболявания посочи, че смяна в протичането и тежестта на болестта няма. 

Няма данни разновидността на ковид, открита във Англия, да провокира по-висока смъртност и да минава по-тежко болестта, удостовери и имунологът Богдан Петрунов по Българска национална телевизия. Със сигурност се популяризира по-бързо и евентуално към този момент е в България, разяснява той и акцентира, че има смисъл от рестриктивните мерки, наложени на идващите, тъй като ще се понижи разпространяването. 

Имаме инсталация, с която можем да засечем разновидността, проучванията към този момент са в ход, сподели още доцент Гломб. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР