Новият украински президент може да си върне до месеци контролираните

...
Новият украински президент може да си върне до месеци контролираните
Коментари Харесай

Русия връща на Украйна сепаратисткия изток, ако...

Новият украински президент може да си върне до месеци следените от сепаратисти региони в източната част на страната и да получи на ниска цена газ и огромни вложения от Русия, в случай че възвърне връзките с нея, съобщи най-близкият съдружник на Кремъл в Украйна, представен от Ройтерс.

Виктор Медведчук - видна фигура от проруската съпротива в Украйна - сподели това в изявление за организацията преди идния на следващия ден балотаж на президентските избори сред сегашния държавен глава Петро Порошенко и комика Володимир Зеленски, дилетант в политиката. Проучванията на публичното мнение отреждат лесна победа на Зеленски.

Кремъл желае да научи повече за 41-годишния говорещ на съветски комедиант, с цел да разбере дали може да подписа договорка с него, откакто не съумя с Порошенко, съобщи Медведчук. Проруски настроеният украински политик изясни, че "в Москва нямат никакви упования. Те желаят да видят какво ще се случи по-късно, кой ще бъде в обкръжението (на Зеленски) и какво ще направи той и с кого ".

Украински жител, Медведчук не съставлява Русия. Неговите думи обаче имат тежест, защото той е непосредствен другар с съветския президент Владимир Путин и е изпълнявал ролята на медиатор сред двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР