Новият турски парламент се събира утре от 14 часа за

...
Новият турски парламент се събира утре от 14 часа за
Коментари Харесай

Новият турски парламент се събира утре

Новият турски парламент се събира на следващия ден от 14 часа за гала по полагане на клетва от новоизбраните депутати, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ", като прецизира, че на 12 юли се чака да бъде определен ръководител на новия парламент, написа Блиц.

След утрешната гала новата парламентарна група на Партията на справедливостта и развиването на президента Реджеп Тайип Ердоган ще се събере на първо съвещание в Народното събрание. Ердоган, който е водач на партията, ще направи изявление пред парламентарната група.

На съвещанието ще бъде взето решение за претендент на партията за поста ръководител на Народното събрание. Очаква се Ердоган да разгласи досегашния министър председател Бинали Йълдъръм за претендент на партията за този пост, отбелязва вестникът.

На 9 юли ще се състои встъпването в служба на президента Реджеп Тайип Ердоган, който ще постави клетва в Народното събрание, а от 18 часа ще даде банкет в президентския замък. На приема са поканени 3000 посетители, измежду които представители на политическите, деловите, спортните и артистичните среди, както и задгранични водачи. Държавни и държавни ръководители от 17 страни, измежду които президентът Румен Радев, са удостоверили, че ще участват на церемонията, която ще означи прекосяването към новата президентска система на ръководство. След полагането на клетва в Народното събрание президентът ще издаде първия президентски декрет, с който ще бъдат учредени новите министерства. Ердоган ще разгласи състава на новия кабинет в 21 часа в понеделник.

На 24 юни в Турция се състояха президентски и парламентарни избори. Настоящият президент беше избран отново на изборите, които слагат началото на нова система на ръководство, възлагаща на президентската институция необятни пълномощия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР