Новият старши треньор на Ботев Пловдив Бруно Балтазар даде първото

...
Новият старши треньор на Ботев Пловдив Бруно Балтазар даде първото
Коментари Харесай

Бруно Балтазар: Искам да повиша качеството на българския футбол

Новият старши треньор на Ботев Пловдив Бруно Балтазар даде първото си изявление като ментор на " жълто-черните ", заставайки пред камерата на клубната телевизия.

Португалският експерт разкри, че е осведомен с историята на " канарчетата ", а главната цел пред него ще бъде тимът да играе първокласен футбол и да се стреми към победа във всеки един мач.

" Знам историята на Ботев и какъв брой огромен е този клуб в България. Спечелил е две трофеи и три купи, само че това не е задоволително на фона на цялата история на клуба. Не съм вълшебник, само че мисля, че почитателите и градът заслужават повече. Аз съм тук, с цел да направя крачка напред в развиването на Ботев. Целта ми е да радваме последователите с играта си. Не желая да давам напразни обещания, само че мога да ви уверя, че ще видите един крепко трудещ се тим, който желае да играе първокласен футбол и ще се стреми да побеждава във всеки мач ", показа Балтазар.

Новият треньор на Ботев Пд разгласи още, че желае да върне на хората любовта към тима и показа, че обича неговите тимове да изповядват нападателен жанр на игра.

" Имах опция да посетя стадион " Христо Ботев ". Това е в действителност ужасно оборудване и мога да си показва какъв брой доста почитателите на отбора желаят да го видят приключено. Нямам самообладание да стартираме да играем мачове на " Колежа ". В момента Ботев разполага само с клубната си база и това изяснява за какво последователите са ядосани. Целта ни е да върнем любовта им към тима и да ги върнем по трибуните. Може да прозвучи като факсимиле, само че обичам офанзивния футбол, харесва ми да управлявам мачовете с повече притежаване на топката и да употребявам празните пространства на противника. Моята философия е интегрираната подготовка с топка. Както беше споделил Моуриньо – пианистът преди концерт не загрява, тичайки към пианото, а свири на него. Това е правилото – играчите би трябвало да играят, да усещат топката. Харесвам доста схемата на игра 3-4-3. С такава тактичност работих по време на престоя ми в Съединени американски щати през последния сезон, само че тя може да бъде приспособена към 3-5-2, каквато бе тактическата сграда на Ботев до момента ", разяснява наставникът на " жълто-черните "



Балтазар съобщи още, че се надява по време на подготвителния лагер в Дубай да опознае футболистите, с цел да разбере каква смяна е нужна в тима.

" Естествено е, че би трябвало да променим някои неща в тима, тъй като той не върви добре. Аз не съм треньорът, който желае да промени всичко. Има и добре свършени неща. Ще създадем разбор и ще забележим кое би трябвало да подобрим. Паузата през зимата е дълга, което не е обикновено по това време на годината. Знам обаче, че в България е по този начин. По най-бързия метод би трябвало да върнем играчите в добра форма. Очевидно, би трябвало да вградим нашата философия на работа. Няма по какъв начин това да стане внезапно, по тази причина лагерът в Дубай е доста подобаващ, с цел да мога да опозная състезателите, техния нрав и да трансформира това, което е належащо. Ще играем контроли с качествени противници, което е значимо за нас. Нашата цел е да приключим сезона позитивно ", сподели някогашният треньор на АЕЛ Лимасол и АПОЕЛ Никозия.

Накрая португалският ментор увери, че по време на престоя си в Ботев ще развива млади футболисти и изрази вяра, че ще успее да увеличи качеството на българския футбол.

" Когато бях младеж, гледах невероятния български народен тим с футболисти като Христо Стоичков, Красимир Балъков, Любослав Пенев, Трифон Иванов и Йордан Лечков. Това беше неповторимо потомство, цялостно със страхотни гении, тъй че българският футбол би трябвало да създава още веднъж такива играчи. Мога да ви уверя, че аз съм тук, с цел да развъртвам младите футболисти. Не се интересувам от националността на състезателите, би трябвало ни класа, с цел да реализираме мечтаните резултати, само че желая да повиша качеството на българския футбол като цяло. Знам, че академията на Ботев ражда огромни гении и осъзнавам отговорността си да основа този мост сред школата и първия тим ", приключи Бруно Балтазар.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР