Новият-стар старши треньор на Дунав Людмил Киров даде интервю за Дспорт само

...
Новият-стар старши треньор на Дунав Людмил Киров даде интервю за Дспорт само
Коментари Харесай

Людмил Киров: Върнах се в Русе, за да могат да мечтаят феновете на Дунав

Новият-стар старши треньор на " Дунав " Людмил Киров даде изявление за  " Дспорт "  само няколко дни, откакто застана отпред на русенския отбор

Г-н Киров, за какво се върнехте в родния Русе и поехте кормилото на Дунав? Феновете удовлетворени ли са?

" Върнах се, тъй като не можех да откажа поканата на настоящето управление. Върнах се, тъй като откакто аз съм треньор, то почитателите на Дунав могат да мечтаят и да са смели в фантазиите им. Ние без тях не може да съществуваме като тим, като клуб. За това аз ще дам сърце и душа за тях и обичания ни Дунав. Знам, че по-голямата част от последователите са позитивно настроени към мен. Щастливи са, че съм тук и знаят, че няма да ги отчайвам. Нормално е да има и такива, които да не ме харесват, само че всички обичаме Дунав. "

Вече бяхте отпред на Дунав. Сега ново начало ли е или продължение на предходния ви престой?

" Не, не е ново начало, а нещо, което към този момент се е случило. Очаквах го този миг. Свършихме добра работа при предходния ми престой, само че има още доста какво да се свърши. Завирих цялостен професионализъм в клуба и остава да довършим започнатото. Русенец съм, любовта ми към тима е голяма. Бях 10 години футболист в Дунав. Там стартира и треньорската ми кариера – четири години асистент треньор и две години старши треньор на отбора в Първа лига. "

Следихте ли по какъв начин се развива Дунав след вас? Доброволно слезе в по-долно равнище, с цел да се развие поетапно до второто равнище на професионалния футбол. Одобрявате ли този метод на развиване?

" Точно по този начин трябваше да се случи с Дунав. Ако аз бях останал треньор, то нямаше тимът да изпадне, само че видяно от днешна дата, в този момент всичко е в интерес на клуба. Намирам Дунав в чудесно положение. Финансово е съвършено, действа детско-юношеската школа, мъжкият футбол, терените са положителни. Не е фикс-идея на управлението още тази година да се нападна Първа лига. От нас се желае да създадем боеспособен тим и следващата година да нападаме Първа лига. Естествено в случай че се отдаде късмет и тази година, не бихме се отказали. Казахте съвършено финансово положение. "

Кой устоя клуба? Бизнесът в Русе помага доста. Това демонстрира, че сме жив град. Надявам се, че ще даваме съображение на хората да са удовлетворени от това къде са вложили парите си в Дунав. Като нов треньор ще извършите ли промени в кадровия капацитет на Дунав?

" Напуснали до края на годината няма да има. Ще дам късмет на всеки от сегашните футболисти да потвърди, че заслужава да носи фланелката на Дунав. Що се отнася до нови играчи- налага се да вземем и работим по този въпрос. След мача с Монтана, който е в неделя, се надявам да имаме нов футболист. "

Градският стадион в Русе готов ли е да одобри от ден на ден и повече аудитория, която да поддържа Дунав?

" Съоръжението е в доста положително положение и съм сигурен, че ще приема от ден на ден и повече аудитория, която да поддържа Дунав по пътя, по който е тръгнал. Има дребен проблем и той е обвързван с тревното покритие. Три седмици нямаме мач на стадиона ни и имам вяра, че хората, които са поели ангажимент, ще върнат положителното му положение. Остава и ние, треньори и футболисти, да върнем времето, в което Дунав радваше русенци с сполучливо присъединяване в най- високото равнище на българския футбол. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР