Новият социален министър Лазар Лазаров заби нож в гърба на

...
Новият социален министър Лазар Лазаров заби нож в гърба на
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Уволниха зам.-министър Иван Кръстев, уредил 3,8 млрд. лв.

Новият обществен министър Лазар Лазаров заби нож в гърба на своя сътрудник в предишните служебни и в постоянното държавно управление „ Петков “ - зам.-министъра на труда и обществената политика Иван Кръстев, като го уволни, научи Lupa.bg.

Преди ден точно старозагорецът Иван Кръстев съумя да обезпечи 3,8 милиарда лв. от Европа за заетостта у нас за идващия програмен интервал, а за премия бе изхвърлен от поста.

Лошото е, че специалистът е част от опозицията в Българска социалистическа партия, не е от корнелианците, изясни нашият източник. Корнелия не съумя да го махне, тъй като някогашният министър Георги Гьоков не може за 5 стотинки работа да свърши, по тази причина Иван Кръстев им беше необходим, само че в този момент сътрудника му Лазар Лазаров го маха, ядосва се информаторът на Lupa.bg.

По-рано през днешния ден, преди да пристигна новината за неговото освобождение, Иван Кръстев заяви следното:

" Страната сега е в интервал на невиждано ниска безработица. В Пловдивски район да вземем за пример безработицата е под 2.8%, тук е и едно от най-ниските равнища на младежка безработица. Изправени сме пред дефицит на работна мощ, като виждаме капацитет в над 150 000 неактивни младежи, които по данни на статистиката не са нито в обучение, нито в претовареност. Те биха могли в тази обстановка сега да търсят и да намерят подобаваща за тях работа ".

Министерството на труда и обществената политика може да помогне на младежите и на евентуалните им работодатели посредством подобаващи ограничения за подготовка, за образование, в това число за субсидиране на работни места, за адаптиране потребностите на съответното дружество.

Последното е извънредно значимо, с цел да могат, от една страна, компаниите да бъдат сполучливи и да намерят подобаващия личен състав, който да оказва помощ за тяхното развиване, а въпреки това - младежите да имат не просто работа, а да имат обезпечени благоприятни условия за професионално и личностно развиване.

През идващия програмен интервал по програмата за развиване на човешките запаси България ще разполага с бюджет над 3.8 милиарда лв., което е невиждано огромна сума. Това са средства освен за претовареност, а и за обществено включване на уязвимите групи и допълващи действия.

" Само за юношески действия има обособена предпочитана ос с бюджет от над 730 милиона лв.. Говорим за действия по субсидиране на работни места, образование, придобиване на подготовка. В подтекста на цялата смяна на европейско равнище, по този начин наименуван двоен преход - дигитален и зелен, ние подчертаваме доста доста върху цифровия преход и върху цифровите умения ", уточни Кръстев единствено часове преди да бъде изхвърлен от поста.
ТЕМА преди 1 час 1357 преди 2 часа 2062 преди 2 часа 6068
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР