Новият собственик и главен изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск

...
Новият собственик и главен изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск
Коментари Харесай

Илон Мъск възстанови Twitter акаунта на Доналд Тръмп

Новият притежател и основен изпълнителен шеф на Twitter Илон Мъск разгласи, че ще възвърне акаунта на някогашния президент Доналд Тръмп. За да стигне до това решение, милиардерът организира анкета измежду почитателите си в платформата. Гласуването продължи 4 часа и в последна сметка приключи с поддръжка на решението през днешния ден.

Мъск написа в туит:

Хората си споделиха думата. Тръмп ще бъде възобновен. Vox Populi, Vox Dei. “

The people have spoken.

Trump will be reinstated.

Vox Populi, Vox Dei. https://t.co/jmkhFuyfkv
— Elon Musk (@elonmusk) November 20, 2022

Профилът на Тръмп наподобява към този момент е деен, само че някогашният президент още не е разгласил нищо.

При предходната благосъстоятелност Twitter издаде доживотна възбрана на акаунта на президента Доналд Тръмп през януари 2021 година Той беше спрян след протеста на 6 януари 2021 година в Капитолия, когато поддръжниците на Тръмп се разпалиха и попречиха на законодателите, които публично преброяваха гласовете на Електоралната гилдия.

По това време Twitter сподели, че е взел решението „ заради риск от по-нататъшно подбудителство към принуждение “.

След като Тръмп беше неразрешен от Twitter и други обществени платформи, в това число Фейсбук, той сътвори своя лична компания за обществени медии. От своя страна Тръмп сподели по-рано тази година, че няма да се върне към платформата, даже в случай че Мъск анулира възбраната.

Бившият президент сподели на Джо Кернен от CNBC през април след новината за договорката, че макар че харесва Мъск, той е „ отчаян от метода, по който бях третиран от Twitter. Няма да се върна в Twitter. “

Мъск беше предизвестил решението си да приветства Тръмп назад в платформата още през май, малко откакто той за първи път се съгласи да купи компанията. На конференцията Future of the Car на FT Live Мъск сподели, че „ ще анулира непрекъснатата възбрана “, в случай че договорката се реализира.

Постоянните забрани би трябвало да бъдат извънредно редки и в действителност непокътнати за сметки, които са ботове, или лъжливи, спам акаунти… Мисля, че не беше вярно да забраня Доналд Тръмп “, сподели тогава Мъск. „ Мисля, че това беше неточност, тъй като отчужди огромна част от страната и в последна сметка не докара до това, че Доналд Тръмп няма глас. “

Ходът за връщане на Тръмп в Twitter идва дни, откакто някогашният президент разгласи третата си акция за Белия дом. В момента той е под федерално следствие за боравенето му с класифицирани документи и ролята му в големите старания за анулация на резултатите от президентските избори през 2020 година

Реактивирането на акаунта на Тръмп идва седмици преди балотажа на изборите през декември сред сенатора демократ Рафаел Уорнок и републиканския претендент Хершел Уокър. Дейността на Тръмп в Twitter може да повлияе на конкуренцията, написа CNBC.

Тръмп приветства новата благосъстоятелност на Twitter под управлението на Мъск. „ Много съм благополучен, че Twitter към този момент е в здрави ръце и повече няма да се ръководи от радикални леви лунатици и фанатици, които в действителност ненавиждат нашата страна “, написа Тръмп в своя акаунт в Truth Social през октомври. Truth Social е сходна на Twitter платформа, ръководена от Trump Media & Technology Group.

На 28 октомври, до момента в който Мъск поемаше кормилото в Twitter, той написа в платформата, че „ Twitter ще образува съвет за модериране на наличие с доста разнообразни гледни точки. Няма да се вземат значими решения за наличието или възобновяване на сметки, преди този съвет да се събере. “

Мъск към момента не е споделил дали е образувал Съвета за модериране на наличие и кой взе участие в него.

NAACP е една от първите групи за цивилен права, които осъдиха Мъск за това, че е разрешил на Тръмп да се върне в платформата. Дерик Джонсън, основен изпълнителен шеф на NAACP, прикани всички компании, които към момента работят с Twitter, да спрат рекламите си след решението за възобновяване на Тръмп.

Всеки рекламодател, който към момента финансира Twitter, би трябвало неотложно да спре всички реклами “, сподели Джонсън в изказване за CNBC. „ Ако Илон Мъск продължи да ръководи Туитър по този метод, употребявайки безсмислени анкети, които не съставляват американския народ и потребностите на нашата народна власт, Бог да ни е на помощ “, добави той.

Джонсън беше измежду групата водачи на гражданските права, които неотдавна се срещнаха с Мъск и го приканиха да забрани връщането на доста консуматори, които са били неразрешени от платформата.

Лидерите на демократите се притесняват от месеци, че Мъск ще разреши на Тръмп да се върне в Twitter.

Членовете на вътрешния кръг на президента Джо Байдън и партийните стратези се тормозят, че ще се появи дезинформация в Twitter под управлението на Мъск и преди президентските избори през 2024 година, които биха могли да изправят Байдън против някогашния президент в реванш, заяви по-рано CNBC.

Говорител на Белия дом не отговори на настояването за коментар.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинДоналд Тръмп Twitter Илон Мъск ПоследниНай-четениЛичности 20 Илон Мъск възвърне Twitter акаунта на Доналд Тръмп Компании 384 Българска платформа за къмпинг резервации стъпва в Гърция и Румъния Бюджет и финанси 200 Субсидиите за общинските компании нарастват четирикратно за 10 години Екология 516 Как повишаването на популацията въздейства на климатичните промени? Компании 16385 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Имоти 15234 След невъобразим растеж: Охлаждането на имотния пазар в България стартира Компании 14650 Европейски фешън колос навлиза на Балканите Лукс 11785 Pangeos – гиганският плаващ град за $8 милиарда Всички новиниОще от ЛичностиВиж всичкиМилионер в Америка: Кой е един от най-успелите български емигранти?Кралят бизнесмен, който построи водеща марка за био храниТрусовете в Red Bull излъчиха новия най-богат австриец  Търговец по предопределение, патриот п </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР