Новият щам на коронавируса, идентифициран във Великобритания, се разпространява по-бързо.

...
Новият щам на коронавируса, идентифициран във Великобритания, се разпространява по-бързо.
Коментари Харесай

Лоши новини свързани с новия щам на коронавируса

Новият вариант на ковид, разпознат във Англия, се популяризира по-бързо. В момента се организират незабавни проби, с цел да потвърдя, че той не е по-смъртоносен, заяви основният здравен контрольор на Англия Крис Уити. " В резултат на бързото разпространяване на новия вариант, предварителните данни от моделирането и бързо възходящите равнища на заболеваемост в Югоизтока, Консултативната група за нови и нововъзникващи респираторни вируси (NERVTAG) счита, че той може да се популяризира по-бързо. "

Очаква се английският министър председател Борис Джонсън да организира видеоконферентен диалог с министри, с цел да обсъдят обстановката към новия вариант. След това той ще даде конференция дружно с основните държавни здравни специалисти, на фона на изказванията, че ще разгласи нови ограничения за ограничение на разпространяването на ковид.

На 18 декември новозаразените във Англия към този момент са 28 507 души, а 489 е броят на умрелите. Репродуктивното число на вируса е 1.1-1.2, което значи, че броят на новите случаи на ковид бързо нараства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР