Новият шеф на Гранична полиция Антон Златанов отчете, че опитите

...
Новият шеф на Гранична полиция Антон Златанов отчете, че опитите
Коментари Харесай

Залива ни огромна мигрантска вълна

Новият началник на " Гранична полиция " Антон Златанов регистрира, че опитите за незаконно прекосяване на границата ни се ускоряват. Относно хеликоптера, за който се твърди, че е пренесъл над 100 кг опиат в южната ни съседка, Златанов отхвърли той да е изхвърчал от България.

Междувременно в София заловиха нова група от 48 незаконни мигранти. Те са открити в бус, като измежду тях има и деца. Мъжете настояват, че са от Ирак, Афганистан и Сирия. Те били транспортирани в бус с полска регистрация.

Шофьорът е изоставил чужденците, с цел да бъдат взети от различен каналджия, който да ги транспорти към границата ни със Сърбия. Мъжете са на възраст сред 18 и 40 години и в положително здравословно положение.

" Те се пробват по всевъзможен метод да минат, надлежно ние противодействаме. За страдание, го вършат от време на време с цената на живота на самите мигранти и последните случаи са в цистерни, големи цистерни с доста хора. Два такива случая имаме, надлежно са арестувани каналджиите и по отношение на тях има обвинявания и задържане под стража ", разяснява шефът на " Гранична полиция ".

Само през миналата нощ 800 мигранти са пробвали да влязат в страната ни през границата с Турция, сподели още Антон Златанов. Той уточни, че мигрантският напън се усилва - за първите 6 месеца на годината са спрени 87 хиляди бежанци, а през 2022 година са били 50 хиляди.

Златанов добави, че хеликоптерът, за който се твърдеше, че е изхвърлил над 100 кг опиати в Турция, не е изхвърчал от България.

" Ние с турските управляващи работим доста добре, обменя ме си информация. Влизането на този хеликоптер е от гръцко-турско граница и излизането е от Турция към Гърция. Не ми е ясно от кое място пристигна информацията за България ", изясни той.

Според граничните управляващи, опазването на границата се трансформира в предизвикателство поради засиления миграционен напън, съобщи BgOnAir.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР