Новият селекционер на България Красимир Балъков беше категоричен, че остава

...
Новият селекционер на България Красимир Балъков беше категоричен, че остава
Коментари Харесай

Балъков: Целта е класиране за Европейско първенство

Новият селекционер на България Красимир Балъков беше безапелационен, че остава оптимист по отношение на възможностите ни в квалификациите за Евро 2020. Опитният експерт отговори на въпроси, които почитателите на " лъвовете " му изпратиха.
 Красимир Балъков с изключителна конференция @@@
" Кун Теменужков, Илия Груев-младши, Калоян Кръстев, Преслав Боруков, Петко Христов и всички други имена, които загатна, са в разширения състав на националния тим. Отборът ще е комбинация от млади и опитни футболисти ", стартира Балъков.

" Има доста истини по този въпрос, както и доста пътища, по които да стигнеш там, където искаш. В момента съм заложил на това да извикам по-опитните вратари, тъй като имаме най-малък късмет за класиране. Нека минат тези две квалификации. Вече в идващите не знам, може да бъде различен метод на нареждане на вратарския пост ", добави още той.

" Мартин Камбуров е един доста умел футболист с доста мачовете в Първа лига. Не мога да кажа обаче дали би оказал помощ. Той доста, доста от дълго време не е викан в националния тим. За момента считам, че това, което съм повикал, е окей и допустимо най-хубавото, което можем да вземем.

Тази година шампионата – бях част от него – и горе, и в средата на класирането, и долу се появи огромна конкуренция. Имаше доста хубави мачове. И преди, и в този момент споделям – имам мое виждане, съгласно което националният тим би трябвало да бъде образуван. Съгласно него крещя и състезателите. Разбира се, има и много изненади с имена, които на са били в националния тим преди този момент, само че всички, които получиха повиквателни, са били част от разширения отбор. Всеки лагер е за себе си – в тези два лагера играчите са едни, в идващите през септември могат да бъдат други играчи. От доста неща зависи, най-много от игровото време, което футболистите имат. Най-малко в 70 % от мачовете би трябвало да играят ", разяснява Бала.
 Красимир Балъков с изключителна конференция @@@
" Ивелин Попов е един от дребното ни играчи, които разполагат с извънредно огромен опит. Той има доста огромно въздействие в тима като престиж. Ще намерим най-хубавото му място – той може да играе на една-две, а даже на три позиции – и сме говорили с него. Той може да поведе тима по най-хубавия метод.

След като имам 24 футболиста и измежду тях някои млади играчи, откакто проучваме тимовете на Чехия и Косово, може и да пуснем още от началото някои от младите футболист. Още сме в средата на подготвителния лагер. Имаме още няколко дни, в които да доизчистим нещата и да преценим кои ще почнат против Чехия.

Много са нещата, на които желая да държа. Разбира се, не може човек да каже на 100 % всичко, което желае да извършват състезателите. При всички положения ще се преценявам доста с повиквателните и с тези, които играят по-малко минути, а другите ще имат преимущество пред тях ", проучва Краси Балъков.

" Въпросът, дали може някой различен да ми реди състава, е непотребен. Няма кой да ми реди състава. Не имам вяра някой да го е правил при предходните треньори. Дискусии и разнообразни отзиви постоянно е имало и ще има. Между треньори и ръководители няма метод да няма полемики, тъй като в последна сметка ние сме тук с една цел – да извадим най-хубавото и да сглобим най-хубавото, с цел да имаме триумф. Това не значи, че някой ще ми реди състава. Последното решение е извънредно мое и по този начин ще бъде до последния ми ден ", безапелационен бе новият селекционер.
" Има футболист в българския народен тим, който може да играе като Краси Балъков. Трябва да му дадем малко повече самочувствие, да се разсъни. Това е Тошко Неделев. Абсолютно инстиктивен и първокласен състезател, който в случай че малко още поработи за себе си, може да стигне равнището.
 България - Черна гора част II @@@
Целта пред тима е една-единствена – класиране за Европейското състезание. Знам, че това мое изявление може да ми забие 3-4 ножа след квалификациите. Аз съм постоянно бил оптимист, не мога да бъда различен. Знам, че имаме шансове и ще дадем всичко от себе си. Освен Англия останалите тимове са малко или доста на едно равнище. Нашият минус е, че дълго време не сме класирали на такива конгреси. Трябва в този момент по този начин да обработим нещата, по този начин да се опитаме дружно със състезатели и ръководители, че да можем да грабнем този късмет и да го използваме ", приключи Красимир Балъков за формалната страница на националния тим във " Facebook ".
ЕВРО 2020 3 кръг, петък 7 юни  Чехия 21:45предстои  България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР