Новият ротационен кабинет “Денков – Габриел или ще промени правосъдието,

...
Новият ротационен кабинет “Денков – Габриел или ще промени правосъдието,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Правителството ще падне

Новият ротационен кабинет “Денков – Габриел ” или ще промени правораздаването, регулаторите и упражняването на власт в България, или просто ще престане да съществува.

Това съобщи ръководителят на “Да, България ” Христо Иванов в ефира на “Лице в лице ” и добави, че ГЕРБ демонстративно цели да прави каквото си желае с различно болшинство при гласуванията в пленарна зала.

“Ако позволим държавното управление да наподобява като нещо, висящо на простора, до момента в който някой откъм гърба си мисли, че може да продължи по остарелия метод, държавното управление ще падне. Това би имало голяма политическа цена за всички ”, предизвести националният представител от “Продължаваме смяната – Демократична България ”. Той добави, че нито една от обединенията в ПП-ДБ няма да търпи ръководство, което съществува единствено с цел да дава политическо време на някой да прикрива неуместните си болшинства в Народното събрание.

“Гледах по какъв начин се гърчи Костадин Костадинов преди мен в студиото. Няма проблем, в случай че ГЕРБ считат, че имат по-хубави закони, да продължат да си ги гласоподават с Движение за права и свободи и “Възраждане ”, съобщи Иванов и отхвърли тезата на ГЕРБ, че антикорупционният им закон е по-стойностен от този на ПП-ДБ. Той обори и изказванието на Бойко Борисов, че ГЕРБ нямат ангажимент към политиките на постоянното държавно управление и видя в тезата отвод от уговорката за смяна в България.

Иванов прикани доста бързо да се сътвори механизъм за взимане на съгласувани политически решения сред подкрепящите държавното управление. “Стигнем ли до такава степен да си четем есемеси от персонална преписка, да ги развяваме по медиите и да занимаваме хората с кухненската си работа, явно доста тежко сме изгубили фокус. Това не е въпрос на жанр, а на загуба на чувство каква е нашата отговорност ”, добави политическият водач.

Председателят на “Да, България ” съобщи, че изцяло делегитимираният състав на Висшия правосъден съвет няма моралното право да започва процедура за избор на нов основен прокурор, откакто е избрал и три години търпял безобразията на Иван Гешев.

Според него членовете на Висш съдебен съвет би трябвало първо да си зададат въпроса по какъв начин въобще могат да се нарекат български магистрати и да бъдат лице на правораздаването у нас след избора им на Гешев.

“Ако тези хора желаят да проявят минимална отговорност за тази страна, която не е моя или тяхна, те би трябвало да се въздържат от взимане на решения, които са в противоречиви ”, заключи Иванов и прикани Народното събрание да пристъпи към безапелационна смяна, включваща нов състав на Висш съдебен съвет и Комисията по конституционни въпроси.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР