Новият републикански бюджет ще бъде внесен в Народното събрание максимално

...
Новият републикански бюджет ще бъде внесен в Народното събрание максимално
Коментари Харесай

Василев обещава: Новият бюджет ще е готов до края на юли

Новият републикански бюджет ще бъде импортиран в Народното събрание оптимално бързо и ще бъде признат най-късно до 31 юли. Това даде обещание през днешния ден финансовият министър Асен Василев в залата на Народното събрание. 

Думите му пристигнаха откакто депутатите гласоподаваха решение, с което дадоха право на страната да прави разноски и прехвърляния в границите на актуалните приходи в хазната. Така на процедура дават опция на администрацията да се разплаща с обособените системи и без признат бюджет. Според Василев всички обществени разноски са обезпечени. Той изясни, че актуалното решение е належащо, с цел да обезпечи време за изработването на проектозакона за тазгодишния бюджет. В хазната има 10 милиарда лв., разяснява още финансовият министър.

" Така че всевъзможни приказки за банкрут са безусловно несъстоятелни. Причината да преглеждаме този удължителен закон не е тъй като няма пари, а тъй като би трябвало да имаме право да ги харчим ".

Що се отнася до новия бюджет, Василев разгласи, че какви политики ще бъдат заложени в него зависело от отрасловите министри, с които през идващите две седмици ще организира диалози за техните цели. 

По принцип съвсем всички парламентарни групи са съгласни, че дефицитът би трябвало да падне до 3%, като се изключи Българска социалистическа партия, която обичайни има вяра, че би трябвало да се харчи повече. Днес обаче забавно изявление направи и Йордан Цонев от Движение за права и свободи, който съобщи, че по-голям бил икономическият напредък. 

" Най-важното постоянно ви е било 3% недостиг. За нас също е значимо, обаче каква е цената?! Ако това ще спре растежа - благодаря ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР