Новият президент на Швейцария Ги Пармелен призна за грешки в

...
Новият президент на Швейцария Ги Пармелен призна за грешки в
Коментари Харесай

Президентът на Швейцария призна за грешки в справянето с коронавирусната пандемия

Новият президент на Швейцария Ги Пармелен призна за неточности в оправянето с коронавирусната пандемия, в изявление за неделния брой на в. " Зонтагс Блик ", заяви Франс прес.

" Между юли и септември ние подценихме обстановката, мислехме, че ще можем да обуздаем вируса ", съобщи Пармелен и посочи, че управляващите били надалеч от постигането на тази цел.

Пармелен пое функционалностите си на 1 януари, само че в качеството си на министър на стопанската система изигра значима роля в ръководството на здравната рецесия. Той резервира този пост и по време на едногодишния президентски мандат, отбелязва организацията.

Първата вълна на пандемията в Швейцария беше релативно умерена спрямо мощните удари на болестта в нейните европейски съседи, само че от есента страната претърпява доста мощна втора вълна.

От няколко седмици алпийската страна с 8,6 милиона поданици записва по над 4000 новозаразени и стотина умряли дневно. Ваксинирането стартира в няколко кантона на страната, само че с към момента мудни темпове. На всичко от горната страна, в Швейцария, както и в други европейски страни, са открити пет случая на заразяване с новия вариант на ковид, появил се в началото във Англия и който се популяризира по-бързо от другите варианти, осведоми Българска телеграфна агенция.

Пармелен, член на дясната популистка Швейцарска национална партия, акцентира в изявлението, че координацията с кантоните, които поемат най-голямата отговорност в ръководството на здравната рецесия, " не постоянно е лесна ". В някои случаи Федералният съвет /правителството/ е трябвало да взема нещата в свои ръце, с цел да координира битката против заболяването. Тези компликации бяха илюстрирани през декември м.г., когато държавното управление изиска да наложи нови ограничаващи ограничения за прекъсване на стремителното повишаване на броя на инфектираните. Френскоговорящите кантони се оплакаха, че техните старания от предходните седмици не били приети, до момента в който в немскоговорящите кантони епидемията още веднъж се развихряше. В последна сметка беше открит компромис, само че ефикасността на ограниченията или техният неуспех ще станат ясни по-късно този месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР