Новият президент на Перу Дина Болуарте представи новия си кабинет,

...
Новият президент на Перу Дина Болуарте представи новия си кабинет,
Коментари Харесай

Новият президент на Перу представи новия си кабинет

Новият президент на Перу Дина Болуарте показа новия си кабинет, а митингите продължиха с претенции за нови избори след отстраняването на Педро Кастийо от поста, съобщи Агенция Франс Прес.

Болуарте е първата жена президент на Перу. Тя беше вицепрезидент под управлението на Кастийо в неговото ляво държавно управление. Днес новият президент управлява гала, на която 19 министри поставиха клетва в президентския замък.

Новият кабинет се състои от хора, които се считат за специалисти и политически самостоятелни. Новият шеф на кабинета е някогашен прокурор, специализирал в каузи за корупция.

Вечерта в Лима е плануван огромен митинг с искане за нови избори и против отстраняването на Кастийо - само че едвам след полуфиналните мачове от Световното състезание по футбол в събота.

Болуарте съобщи, че ще изкара мандата на Кастийо до юли 2026 година, само че не изключи опцията за осъществяване на предварителен президентски избор.

Това е основно искане на протестиращите, които блокират пътища и палят гуми.

БГНЕС напомня, че Болуарте постави бързо клетва като първата жена президент на Перу в сряда, часове откакто Кастийо беше отхвърлен от служба с гласоподаване на импийчмънт от Конгреса. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР