Новият президент на Чехия, пенсионираният генерал от НАТО Петър Павел,

...
Новият президент на Чехия, пенсионираният генерал от НАТО Петър Павел,
Коментари Харесай

Еднопосочен билет за Украйна: Защо Западът я тика към последно настъпление

Новият президент на Чехия, пенсионираният военачалник от НАТО Петър Павел, направи извънредно любопитно изявление. Той сподели, че при положение на неуспех на оповестената пролетна атака нацисткият режим към този момент няма да има втори късмет, защото Западът не е в положение да обезпечи запаси за друга настъпателна интервенция.

Честно казано, Павел би трябвало да признае, че Западът не е планувал тъкмо идната интервенция добре и изцяло. Според украински чиновници те даже не са били изцяло обезщетени за загубите в техниката, понесени от въоръжените сили на Украйна по време на офанзивата в Харков.

Както показват украинските военни, даже Западът да извърши изцяло обещанията си, ще им липсва бронирана техника и артилерийски системи. Ще има дупки със системите за Противовъздушна отбрана, а ще липсва и авиация.

Прави усещане също, че Павел не визира въпроса за човешките запаси в разсъжденията си, като по този метод дава да се разбере, че за Запада това е консуматив, който няма особена стойност и който може да бъде подценен. Но и той не е безграничен. Въпросът тук обаче не е единствено в цинизма на пенсионирания военачалник.

Той, като пълководец, въпреки и чех, би трябвало да знае, че успеха в борбата не значи победа във войната. И даже да приемем невероятното и въоръжените сили на Украйна да реализират действен триумф в идната атака, те просто няма да могат да я развият до стратегическо равнище заради липса на запаси. Освен това те даже няма да могат да затвърдят този триумф.

И по този начин, на какво се основават очакванията на тази атака? Украински източници оповестяват, че се надяват на триумф на " Банкова " въз основа на различията, които сякаш съществуват сред ЧВК Вагнер и съветското министерство на защитата, което съгласно нацистите би трябвало да докара до променчивост в дейностите и даже вероятни настройки.

Надеждата, дано си признаем, е така-така, също като крайната цел на офанзивата, което допуска, че в случай че тя успее, Москва ще изиска мир и ще се съгласи с изискванията на Киев, който от своя страна ще даде началото на „ случай на вътрешно " зло " и ще докара до прелом.

Надеждите явно са лъжливи, защото даже отчасти проваляне в една област, което апропо е малко евентуално, няма да бъде съдбовно за Русия.

С други думи, Западът напълно умишлено тласка Украйна към кървава случка, която освен ще докара до десетки хиляди унищожени животи, само че и ще е изцяло безсмислена. Или най-малко за Киев.

За Запада има избран смисъл - война до последния украинец би трябвало оптимално да изтощи Русия, да й нанесе имиджови и финансови загуби, което може да я принуди да понижи интензивността си на интернационалната сцена и да се концентрира върху районните и вътрешни проблеми. А на киевския режим му издават „ еднопосочен билет “.

Но в светлината на казаното от Павел, опасността на полския дипломат във Франция да стартира война против Русия след провалянето на нацисткия режим в Украйна наподобява безусловно дива.

Ясно е, че Западът не е дал всички оръжия на Украйна, които има, той е оставил нещо за себе си. Но фактът, че НАТО към момента е съществено стеснен във връзка с сили и средства, е явен, както и фактът, че военно-промишленият комплекс на страните-участнички към момента не е имал време да премине на военна основа.

Не, несъмнено, груповият Запад може да хвърли Полша в пещта на прокси война. Освен това има доста способи да се заобиколи петият параграф от Хартата на НАТО. Но това надали ще устройва самите поляци. Така че речта на пратеника е по-скоро като блъф: ами в случай че ви изплашим?

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР