Новият предстоятел на Руската църква Свети Николай Мирликийски протойерей Владимир

...
Новият предстоятел на Руската църква Свети Николай Мирликийски протойерей Владимир
Коментари Харесай

Храмът Свети Николай Мирликийски се връща към нормалния си богослужебен живот

Новият предстоятел на Руската черква " Свети Николай Мирликийски " протойерей Владимир Тишчук отслужи Божествена света литургия. Десетки бяха миряните, пристигнали да се помолят в неделната заран. Храмът се връща към естествения си богослужебен живот, осведоми NOVA. 

Храмът остана заключен близо 2 месеца, откакто от България бяха изгонени трима чиновници на съветския храм. Това се случи след отчет от ДАНС, съгласно който те са работили против националната сигурност на страната.

При отварянето на храма в петък присъстваше и посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова. Тя беше тази, която заключи църквата преди 51 дни, а отварянето съответства с 10 ноември – денят, в който България отбелязва пътя към демократичното си бъдеще.

След отварянето на храма Митрофанова съобщи, че църквата е съветска и те имат всички документи за нея. Повод за това стана мнението на българската прокуратура, съгласно която българското държавно управление може да стартира дело за собствеността на храма, на база 4 тома документи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР