Новият пакет ще включва някаква форма на забрана за внос

...
Новият пакет ще включва някаква форма на забрана за внос
Коментари Харесай

Брюксел готви пореден пакет нови санкции срещу Русия

Новият пакет ще включва някаква форма на възбрана за импорт на съветски нефт и може да бъде ориентиран против още съветски банки, като ги изключи от интернационалната система за разплащания SWIFT, обявиха четирима дипломати пред медията. С продължаването на войната в Украйна се усилват настояванията към водачите на Европейски Съюз да пресечен жизненоважния поток от доходи на Кремъл, който идва от доходоносния енергиен бранш на Русия, по-специално от износа на петрол и газ.

В предходните си пет пакета Европейски Съюз поддържа възбрана за импорт на въглища и в профил редица съветски банки от SWIFT в опит да ускори икономическия напън върху Москва. Но с появяването на доказателства за зверства, за които се твърди, че са осъществени от съветските сили в Украйна, западните държавни управления усилиха военната си поддръжка за Киев и взеха решение да засилят глобите против президента Владимир Путин и неговия режим, посочи БГНЕС.

Големите съветски банки като Газпромбанк и Сбербанк до момента бяха изключени от глобите, защото вземат участие в енергийни преводи. Но ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи пред немския вестник " Билд " в неделя, че новите наказания евентуално ще обиден най-голямата съветска банка - Сбербанк. Един от дипломатите на Европейски Съюз чака Комисията да се насочи към всички съветски банки, в това число и към Газпромбанк.

Някои страни, като балтийските, също упорстват за повече ограничения за справяне с съветските интервенции за дезинформация в шестия пакет. Брюксел към този момент забрани подкрепяните от Кремъл медии RT и Sputnik. По-ястребово настроените столици предложиха няколко други съветски медии също да бъдат неразрешени в Европейски Съюз, до момента в който други се притесняват, че сходна мярка може да се обърне против Запада, защото ходът може да бъде употребен за задачите на съветската агитация.

Що се отнася до петрола, не е ясно какъв брой бързо и всеобхватно ще бъде бъдещото последователно прекъсване на вноса от Русия. Тъй като приходите от нефт и газ съставляват сериозен източник на финансиране за съветската военна машина, глобите в региона на енергетиката се преглеждат като значима последваща стъпка в отговора на Европейски Съюз на нашествието. Но страни като Германия и Унгария, които разчитат на съветски енергиен импорт, се пробват да смекчат предложенията. Забраната на петрола евентуално ще прави разлика сред другите класове съветски нефт и метода им на доставка - по море или по тръбопроводи. В Брюксел се разисква и нуждата от възможни преходни интервали, които да дадат на страните от Европейски Съюз време да се приготвят за вероятно ембарго върху вноса на нефт от Русия.

Един от дипломатите на Европейски Съюз съобщи, че чака идващият пакет от наказания да бъде показан на страните от Европейски Съюз още в понеделник, след което посланиците на Европейски Съюз ще могат да го обсъдят през седмицата и вероятно да го одобряват до петък.

Други обаче са по-сдържани, като настояват, че към момента няма публично решение на Европейската комисия по отношение на периодите, макар че всички чакат някаква самодейност при започване на седмицата. " Следващата седмица е рационален период за приемане на предложенията ", съобщи един от висшите дипломати на Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР