Новият пакет от санкции са наложени и на физически и

...
Новият пакет от санкции са наложени и на физически и
Коментари Харесай

ЕС прие осмия пакет от санкции срещу Русия

Новият пакет от наказания са наложени и на физически и юридически лица. Те са ориентирани към лицата, участващи в съветската окупация, противозаконното анексиране и фиктивните " референдуми " в окупираните области Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, съобщи Европейската комисия в прессъобщение. Част от глобените лица са също работещи в отбранителния бранш, като високопоставени и военни чиновници, както и сдружения, подкрепящи съветските въоръжени сили.

Географският обсег на глобите е уголемен до окупираните области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

Въведени са спомагателни ограничавания върху износа, които целят да понижат достъпа на Русия до военни, промишлени и софтуерни артикули, както и способността ѝ да развива своя бранш на защитата и сигурността.

Това включва възбрана за експорт на въглища, в това число кокс, характерни електронни съставни елементи (които се намират в съветските оръжия), механически произведения, употребявани в авиационния бранш, както и някои химикали.

Към новият пакет са добавени спомагателни ограничавания върху вноса на стойност съвсем 7 милиарда евро.

Те включват да вземем за пример възбрана за импорт на съветски подготвени и полуготови артикули от, машини и уреди, пластмаси, транспортни средства, текстил, обувки, кожа, керамика, някои химически артикули и бижута, разнообразни от злато.

„ След въвеждането на тавана на цените на съветския нефт европейските оператори ще могат да подхващат и да подкрепят превозването на съветски петрол до трети страни, при изискване че цената му остава под авансово избран " таван " “, се споделя в прессъобщението на Европейска комисия.

Според комисията тази мярка ще спомогне за по-нататъшното понижаване на приходите на Русия, като в същото време ще резервира стабилността на международните енергийни пазари посредством непрекъснати доставки. По-ниските цени ще подкрепят битката с инфлацията и ще поддържат постоянни разноските за сила.

Таванът на цените ще влезе в действие след 5 декември 2022 година за суровия нефт и след 5 февруари 2023 година за рафинираните петролни артикули, след в допълнение решение на Съвета.

С днешния пакет се не разрешава на жителите на Европейски Съюз да заемат постове в управителните органи на някои съветски държавни предприятия.

Съществуващите забрани във връзка с криптоактивите са затегнати, като са неразрешени всички портфейли, сметки или попечителски услуги, свързани с криптоактиви, без значение от сумата на портфейла.

С пакета се уголемява обсегът на услугите, които към този момент не могат да се дават на държавното управление на Русия или на юридически лица, открити в Русия: те към този момент включват ИТ съвещания, правни съвещания, архитектурни и инженерни услуги.

Според Европейска комисия глобите против Русия са ефикасни. Те вредят на способността на Русия да създава нови оръжия и да ремонтира съществуващите, както и попречват превозването на материали. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР