Новият пакет от санкции, гласуван вчера от страните членки на

...
Новият пакет от санкции, гласуван вчера от страните членки на
Коментари Харесай

Сърбия вече няма да може да внася руски петрол по Адратическия нефтопровод


Новият пакет от наказания, гласуван през вчерашния ден от страните членки на Европейския съюз, включва ограничение на цената на петрола, който Русия изнася за трети страни, отвън Европейски Съюз,  написа белградският вестник " Политика ". По гледище на Хърватия в осмия пакет от наказания влезе и Сърбия, която няма да може да внася съветски нефт по Адриатическия водопровод JANAF, който транспортираше нефт от Омишал на остров Крък до рафинериите в Нови Сад и Панчево.

Въпреки обстоятелството, че предлагането на Европейската комисия предвиждаше изключение, от което Сърбия можеше да завоюва и също се отнасяше до Адриатическия водопровод, Хърватия и няколко други страни членки се погрижиха част от предлагането да не мине, защото беше заключено, че няма опрощение за това, съгласно хърватските медии.

Поради това Сърбия ще би трябвало да се ориентира към други способи за доставка на нефт, което сигурно ще се отрази на нарастването на цените, а това значи, че Сърбия ще би трябвало да заплаща за безценен нефт поради хода на Хърватия, написа " Политика ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР