Новият офанзивен футболист на Ливърпул Коди Гакпо призна, че му

...
Новият офанзивен футболист на Ливърпул Коди Гакпо призна, че му
Коментари Харесай

Коди Гакпо: Трудно ми е в центъра на атаката, макар Ван Гаал да ме предупреди какво ме очаква

Новият нападателен футболист на Ливърпул Коди Гакпо призна, че му е мъчно да привикне с ролята на централен нападател, на която Юрген Клоп го употребява към този момент няколко пъти. Той обаче посочи, че неотдавна Луис ван Гаал е предсказал, че рано или късно ще бъде изместен на този пост, поради което в този момент няма по какъв начин да бъде сюрпризиран.

В ПСВ Айндховен нидерландският национал беше употребен главно като ляво крило, само че поради рецесията с нападателите на “Анфийлд ” мениджърът на “червените ” му отреди роля на върха на нападението.

“Аз съм футболист, който избира директния жанр на игра ” - съобщи Гакпо в изявление за онлайн списанието на Ливърпул “Walk On ”.

“Аз съм атакуващ състезател, който може да дриблира, да подава и да бележи - продължи той. - Трябва да се усъвършенствам непрекъснато, с цел да мога да оказвам помощ на отбора. Добре е за кариерата ми, че мога да бъда употребен на разнообразни позиции, само че считам, че в последна сметка всеки играч си има позиция, която обича най-вече и на която евентуално е най-силен. В момента за мен това е да съм на лявото крило, където изкарах последните четири години. Свикнал съм с този пост, само че пък може би ще се развия и на друга позиция ”.

“Срещу Ууулвс във ФА Къп и против Челси за състезание бях в центъра на офанзивата. Там ми хареса, само че пък не съм свикнал с тази си роля и надлежно е належащо да се развъртвам в тази тенденция. Не знам дали ще се трансформира в централен нападател, въпреки че още преди време Ван Гаал ми сподели, че в последна сметка ще стане тъкмо това. Досега в Нидерландия стилът ми беше друг във връзка с пресирането и връщането обратно, само че се изучавам. Нямам самообладание да науча още повече ”, приключи Гакпо.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР