Новият му филм Семейство Фейбълман“ ще бъде показан по време

...
Новият му филм Семейство Фейбълман“ ще бъде показан по време
Коментари Харесай

Стивън Спилбърг със „Златна мечка“ за цялостно творчество от Берлинале

Новият му филм „ Семейство Фейбълман “ ще бъде показан по време на фестивала, а на Киномания ще го забележим още този петък

Световноизвестният режисьор, сценарист и продуцент Стивън Спилбърг ще бъде почетен с почетното отличие „ Златна мечка “ за изцяло творчество по време на73-тото издание на интернационалния кино фестивал Берлинале.

На формалната церемонията по награждаването в „ Берлинале Паласт ” фестивалът ще покаже най-новия му филм му „ Семейство Фейбълман “, който публиката на КИНОМАНИЯ ще може да гледа още този петък – 25 ноември в зала 1 на НДК от 19:00 ч. 

„ С невероятната си кариера, Стивън Спилбърг освен омагьосва генерации от фенове по целия свят, само че и дава ново значение на думата „ кино “ като фабрика за фантазии “, споделя в общо изказване за него директорското дуо на Берлинале Мариете Рисенбек и Карло Шатриан.

Правейки връзка с предходните две издания на фестивала, белязани от пандемията, двамата допълват: „ Ако Берлинале 2023 слага ново начало, не си представяме по-добър старт от това, което ни предлага невероятната работа на Спилбърг “.

Творчеството на Спилбърг е извънредно разнообразно и включва повече от 100 кино лентата и сериали за последните 60 години. Номиниран е за „ Оскар “ цели 19 пъти, а два пъти е награждаван за най-хубав режисьор – за „ Спасяването на Редник Райън “ и „ Списъкът на Шиндлер “.

Носител е на голям брой влиятелни оценки и награди.

Припомняме, че „ Семейство Фейбълман “ е най-личният филм на режисьора, в който той пресъздава личното си детство и любовта си към киното,  които му оказват помощ да преодолее проблемите в фамилията си и да се трансформира във великия режисьор, който е през днешния ден.

КИНОМАНИЯ се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата. Филмовото събитие ще се организира между 17 ноември и 4 декември и още веднъж ще покаже най-хубавото от седмото изкуство за последните две години, златни класики и български министър председатели.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР