Новият министър на спорта Радостин Василев си е поставил за

...
Новият министър на спорта Радостин Василев си е поставил за
Коментари Харесай

Новият спортен министър разкри каква е голямата му цел

Новият министър на спорта Радостин Василев си е сложил за цел превръщането на спорта в държавна политика. Той съобщи, че през идната седмица ще бъде разисквана и програмата за финансиране на федерациите у нас.

Все още не е ясно дали ще бъде употребена системата, основана от служебния министър Андрей Кузманов.

" Министър Кузманов е въвел нов способ на пресмятане. Натоварил е в допълнение дирекция Спорт за високи достижения с по-голям брой федерации, за които да дава отговор. След като проучваме детайлно какъв е методът за образуване на финансирането, ще събера експертните препоръки, както е по съдружно съглашение и ще търсим най-справедливия метод. Имаме време. Бюджетът за 2022 още не е почнал да се разисква. Ако декларираните планове в цялата коалиция, във връзка със спорта, са същински, оправдаят се и се осъществят стратегиите, мисля, че от този кабинет нататък спортът ще бъде към този момент държавна политика. Анализирал съм детайлно за какво по този начин през последните 30 години всичко върви надолу и открих, че просто страната не е имала приоритет ", съобщи Радостин Василев, откакто откри детския шахматен шампионат " Коледни звезди " по-рано през днешния ден.
свързани новини58100на 29.10.2021
Той разяснява и какви са упованията му за идната среща с управленията на двата столични гранда ЦСКА и Левски.

" Очаквам да не се сбият на срещата, това в кръга на шегата. ЦСКА и Левски са знак на безконечното опълчване на терена. Ако двата най-подкрепяни тима имат големи компликации в своето битие, значи системата на футбола по някакъв метод е сбъркана. Трябва да помислим за финансирането на клубовете и по какъв начин да развиваме това нещо ", добави Василев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР