Новият министър на правосъдието Данаил Кирилов отказа да коментира дали

...
Новият министър на правосъдието Данаил Кирилов отказа да коментира дали
Коментари Харесай

Данаил Кирилов отказва да коментира трябва ли да се оттегли Лозан Панов

Новият министър на правораздаването Данаил Кирилов отхвърли да разяснява дали ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов би трябвало да се отдръпна от поста откакто името му бе забъркано в абсурда, придобил популярност като " Апартаментгейт ".

Според него една оставка е на първо място персонален акт.

Напрежение във Висшия правосъден съвет няма, твърди министърът.

" Оставката е персонален акт и тя е резултат от преценката на съответната персона. Не желая да разясня и да съпоставям стандарти. Принуждавате ме да кажа, че стандартът в ГЕРБ е този, т.е. ние подаваме оставки при подозрение. Имаме политически съперници, които реагират тъкмо противоположното ", сподели още новият правосъден министър Данаил Кирилов.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че Панов има желание да заведе иск против страната България в съда в Страсбург. Това заяви брачната половинка му Елисавета Панова.

Поводът за жалбата ще бъде доказаната от Административния съд в София санкция, наложена над шефа на Върховен касационен съд за това, че е нарушил настоящия към 2017 година Закон за гласност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности. Лозан Панов не бил подал декларация пред Сметната палата.

Името на Панови бе забъркано в скадал с покупката на парцел, за който се твърди, че Панова е придобила на подозрително ниска цена.

По това време обаче двамата към момента не са били семейство.

Самият Панов отхвърли да подава оставка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР