Новият миграционен регламент на ЕС е благоприятен за България. Това

...
Новият миграционен регламент на ЕС е благоприятен за България. Това
Коментари Харесай

Йончева: Новият миграционен регламент на ЕС е благоприятен за нас

Новият миграционен правилник на Европейски Съюз е удобен за България. Това изясни пред евродепутатът Елена Йончева.

" След 10 години договаряния, евентуално той ще бъде гласуван през април.През 2015-2016 година имаше напор от мигранти, с който Европа не се оправи. Основната тежест се падаше на страните, които са на външната граница на Европейски Съюз. Брюксел помагаше, само че това не  беше систематична помощ. Нямаше политика, обвързвана с миграцията, тъй че Европа да бъде предпазена.  Този правилник е извънредно значим, изключително  за България. Вече няма да сме първата страна, която е виновна напълно за тези, които влизат нерегламентирано на наша територия.  Тази отговорност ще се разпределя.  Новият правилник планува, в случай че няма сериозна рецесия, в Европейски Съюз да бъдат разпределяни 30 хиляди мигранти. Ние ще се задължим да одобряваме 0.9%, което значи към 300 души. Борихме се това систематизиране да бъде наложително. Основното е, че от нас ще вземат, в случай че дойдат огромен брой мигранти ", сподели тя.

Допълнителните механизми, които се плануват, са предоставяне на средства и даване на експертна помощ на страните, които са под напън, уточни Йончева.

Мигрантите, които съставляват риск за сигурността, ще бъдат връщани по бърза процедура, означи Йончева.
Йончева разяснява абсурда към групата за въздействие в правосъдната система на Мартин Божанов – Нотариуса.

" Публично научаваме обстоятелства, които се знаят в професионалните среди. Когато се трансформира в скандал, и не може да бъде покрито, стартира говорене, че са нужни промени, вършат се парламентарни  комисии. Има една приказка: " Ако искаш да покриеш нещо, направи парламентарна комисия “. Надявам се, че този път няма да е по този начин, само че има такива подозрения. Говорим за един случай, само че какъв брой още такива персони има? “, сподели тя.
Тя позволи, че е допустимо слабостите в правосъдната ни система да бъдат употребявани като опрощение за стопиране на влизането в сухопътния Шенген.

Йончева уточни също, че се прави ново Шенгенско законодателство, което ще даде повече опция на страните членки да вземат решение по какъв начин да действат със своите външни граници.

" Това би трябвало да отнеме страховете на Австрия, че могат от България да дойдат доста мигранти ", разяснява Йончева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР