Новият китайски вирус най-вероятно ще се отрази и на икономиката

...
Новият китайски вирус най-вероятно ще се отрази и на икономиката
Коментари Харесай

Природните бедствия са нанесли рекордни загуби през последното десетилетие

Новият китайски вирус най-вероятно ще се отрази и на стопанската система на страната

През 2019 година са станали 409 естествени произшествия, които са довели до стопански загуби от 232 милиарда $. Последното десетилетие е довело до най-големите стопански загуби от естествени бедствия, демонстрира разбор на застрахователния брокер Aon. Данните в него сочат, че вредите са били за 3 трлн. $, което е над трилион повече от предходното десетилетие, оповестява Reuters.

Най-силно обиден район

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Азиатско-тихоокеанският район е най-силно обиден през интервала 2010-2019 година, като в него са се случили 44% от общия брой бедствия, като измежду тях са земетресенията, цунамита и тропически циклони, показва компанията.

По-интензивните метеорологични феномени, по-голямото население по пътя на бедствия и по-дългото спиране на веригата на доставки в световната стопанска система способстваха за внезапното повишаване на икономическите вреди, обосновават се от Aon.

Може би най-важният извод от последното десетилетие за естествените бедствия беше появяването на обсъжданите по-рано " вторични " рискове - като горски пожари, наводнения и суши, които стават доста по-скъпи ", споделя Стив Боуен, шеф и метеоролог в екипа за прогнозиране на въздействието на Aon.

" Научните проучвания демонстрират, че изменението на климата ще продължи да визира всички типове метеорологични феномени и след това ще се отрази на все по-урбанизираните региони. "

Лоша последна година

Миналата година беше втората най-топла, макар че застрахователят твърди, че икономическите и застрахователните загуби са били по-ниски, в сравнение с през предходните две години.

Станали са 409 естествени произшествия, които са довели до стопански загуби от 232 милиарда $ през 2019 година, като 71 милиарда $ са покрити от застрахователни стратегии, се споделя в отчета.

Прогнозите на Aon за предходната година надминаха тези на световния презастраховател Munich Re, който съобщи по-рано през месеца, че общите загуби от естествени произшествия са били 150 милиарда $, а застрахователните загуби - 52 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР