Новият игумен на Бачковския манастир архимандрит Самуил встъпи в длъжност

...
Новият игумен на Бачковския манастир архимандрит Самуил встъпи в длъжност
Коментари Харесай

​Новият игумен на Бачковския манастир архимандрит Самуил встъпи в длъжност

Новият свещеник на Бачковския манастир архимандрит Самуил встъпи в служба със специфична гала, ръководена от основния секретар на Светия синод Герасим Мелнишки. Той взе жезъла, който въплъщава властта в Светата обител, от досегашния свещеник Симон и го съобщи на приемника му.

Бачково, Асеновград
 © Българска телеграфна агенция  Светият синод смени игумена на Бачковския манастир Светият синод смени игумена на Бачковския манастир
Светият синод със свое решение от петък смени игумена на Бачковския манастир. Досегашният - Негово Високопреподобие архимандрит Симон отива в Русен...

Мелнишки благодари на дядо Симон за това, което е направил в манастира както за всичките 25 години от пребиваването си в него, по този начин и през последните три като свещеник. Присъстващите на неделната литургия миряни показаха вяра, че и новият свещеник да се грижи по този начин за манастира, както Симон и като него да бъде нравствен лидер. Преди церемонията двамата духовници дружно отслужиха литургията.

Светият синод смени игумена на Бачковския манастир архимандрит Симон с монаха от Видинската епархия Самуил с решение от 15 декември, в което няма посочени претекстове. Дядо Симон уточни, че Светият синод има правата да назначава и уволнява игумените, откакто е решил, че един човек ще бъде по-полезен някъде другаде. При нас това се назовава смирение, за което сме дали и обет, прибавя Симон. Към момента знае, че отпътува за Русе, само че къде тъкмо - ще разбере откакто се срещне на място с Русенския митрополит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР