Новият главен прокурор Иван Гешев да провери предшественика си Сотир

...
Новият главен прокурор Иван Гешев да провери предшественика си Сотир
Коментари Харесай

БОЕЦ сезира Гешев срещу Цацаров и Цацаров срещу Гешев

Новият основен прокурор Иван Гешев да ревизира предшественика си Сотир Цацаров за търговия с въздействие, а като ръководител на антикорупционната комисия КПКОНПИ Цацаров да ревизира Гешев за корупция и корист с власт. За това упорстват от гражданското съдружие БОЕЦ, което е сезирало със сигнали двете институции.

Според тях Цацаров би трябвало да бъде тестван поради изказванията му, че изборът на управителни длъжности в правосъдната власт стават не във Висшия правосъден съвет, а „ в две други здания “. " БОЕЦ считаме, че това е самопризнание за търговия с въздействие и укривателство и пожелаваме от Гешев да образува досъдебно произвеждане против Цацаров, като инициира и отстраняването му от заеманият пост за да не упражнява напън върху очевидци, да не укрие доказателства и да не въздейства върху следствието ", изясняват от организацията.

Сигналът против Гешев е за корупция и корист с власт. БОЕЦ сочат следствието на " Биволъ ", обвързвано с делото " Недосеагемите ". И за Гешев се упорства да бъде отхвърлен от поста си, с цел да не въздейства върху очевидци, да не пречи на следствието и да не укрие, или унищожи доказателства.

БОЕЦ изясняват, че това са " сигнали-капани, в които и за двамата няма потребен ход, с изключение на да потвърдят своята взаимозависимост и некадърност да извършват отговорностите си ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР