Новият германски канцлер Олаф Шолц призова в събота членовете на

...
Новият германски канцлер Олаф Шолц призова в събота членовете на
Коментари Харесай

Шолц призова съпартийците си да подкрепят новото германско правителство

Новият немски канцлер Олаф Шолц прикани в събота членовете на неговата Социалдемократическа партия (СДП) да поддържат новата ръководеща коалиция в страната. По думите му, обещанията, дадени по време на предизборната акция, в този момент би трябвало да се трансфорат в съответни дейности.

По време на словото си на виртуална спогодба на СДП, на която беше определено новото управление на партията, Шолц сподели, че новото държавно управление би трябвало да разсее страховете на германците от глобализацията, изменението на климата и дигитализацията.

" Разчитам на вас да подкрепите тази работа ", сподели Шолц, който

Той добави, че една модерна социалдемократическа партия би трябвало да съобщи на обществото чувството, че нещата ще " свършат добре ", в това число запазването на добре платени работни места в индустрията във висшата европейска стопанска система.

Припомняме, че новото съдружно държавно управление на Германия ще има една непосредствена Освен пандемията, то има проекти за промени на няколко други фронта, доста от които ще обиден директно неговите европейски и други съдружници.

Постигането на задачите за климата в Парижкото съглашение също по този начин има " най-голям приоритет " за новото държавно управление съгласно съдружното съглашение на трите партии.
 Преобладаващото болшинство от германците виждат единствено един мандат на Олаф Шолц като канцлер
Преобладаващото болшинство от германците виждат единствено един мандат на Олаф Шолц като канцлер

20% от германците считат, че светофарната коалиция ще се разпадне преди края на мандата

Трите партии желаят да изместят целевата дата за последователно прекъсване на въгледобивната индустрия в Германия от 2038 година до, " в идеалния случай ", 2030 година, като част от проектите за реализиране на задачата за ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса.

Целта е 80% от националната електрическа мрежа да се зареждат с възобновими енергийни източници до тази дата, надхвърляйки настоящата цел от 65% към 2030 година

Германия би трябвало да се трансформира в център на водородната сила и технологиите за акумулатори като част от " трансформацията на стопанската система " за реализиране на резистентност.

Близо две трети от германците, интервюирани по отношение на встъпването в служба на новия канцлер на Германия Олаф Шолц, обаче считат, че той ще остане на поста единствено един мандат. Това демонстрираха допитване на социологическата организация YouGov, направено по поръчка на ДПА.
 Олаф Шолц разгласи първото в историята на Германия държавно управление с еднакъв брой мъже и дами
Олаф Шолц разгласи първото в историята на Германия държавно управление с еднакъв брой мъже и дами

Бъдещият канцлер дефинира себе си като " феминист "

20% от интервюираните чакат " светофарната " коалиция сред Социалдемократическата партия (СДП), Зелената партия и Свободната демократическа партия (СвДП), ръководена от социалдемократа Шолц, да се разпадне преди идващите избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР