Новият германски канцлер Олаф Шолц обяви при представянето на програмата

...
Новият германски канцлер Олаф Шолц обяви при представянето на програмата
Коментари Харесай

Новото правителство иска да направи Германия структурно подготвена за бъдещето

Новият немски канцлер Олаф Шолц разгласи при представянето на програмата на своето държавно управление, че то ще употребява идващите четири години, с цел да направи най-голямата европейска стопанска система структурно готова за бъдещето, съобщи Ройтерс.

В центъра на преструктурирането ще бъдат нововъведенията и инфраструктурата, уточни Шолц и добави, че кабинетът ще предизвиква частните вложения. Същевременно ролята на централната банка при поддръжката на стартъпите ще бъде засилена.

Новият кабинет възнамерява също така да улесни наемането на работна ръка от чужбина и консолидираното на имигрантите в страната. За задачата ще бъде улеснено приемането на немско поданство и разрешаването на двойно поданство.

По отношение на енергетиката Шолц посочи, че значимо изискване за прекратяването на потреблението на въглища е гарантирането на сигурни енергийни доставки. За задачата Германия би трябвало до 2030 година да удвои производството на сила от възобновими източници.

Канцлерът се зарече, че държавното управление му ще направи всичко допустимо Германия да се оправи в битката с пандемията от ковид и хората да могат да се върнат към естествения си живот. " Ще спечелим тази борба ", разгласи той в първата си значима политическа тирада в немския парламент.

Шолц акцентира, че страната му " няма време за губене ".

Новият канцлер встъпва в служба във време, когато Германия се бори с най-голямата си вълна от инфекции от началото на пандемията. Има признаци, че наложените през последните седмици ограничавания стартират да забавят разпространяването на болестта и както уточни Шолц, задачата федералната република да сложи 30 милиона ваксинни дози до края на годината е изцяло постижима.

" Да, нещата ще се подобряват; да, ще водим борбата с тази пандемия, изпълнени с решимост; и да, ще доведем тази борба до край ", сподели той пред депутатите. Шолц повтори обещанието си, че няма да има " никакви червени линии " в напъните за възобновяване на естествения живот.

Новият канцлер добави, че държавното управление няма да толерира " незначителното малцинство " екстремисти, опитващи се да наложат волята си, противопоставяйки се на ограниченията за битка с ковид. Германските служби за сигурност предизвестиха, че някои участници в придвижването " Кверденкен " ( " Инакомислещите " ) - разнородна комбинация от групи, които са срещу противоепидемичните ограничавания - от ден на ден се радикализират.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР