Новият договор на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Люис

...
Новият договор на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Люис
Коментари Харесай

Мерцедес: Много се спекулира с договора на Хамилтън

Новият контракт на 7-кратния международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън съумя да ентусиазира и издания, които не отразяват моторни спортове, поради упованията за заплатата на британеца.

Настоящият контракт на Люис изтича в края на 2023 година, а той и шефът му Тото Волф към този момент обявиха, че не виждат причина да не продължат да работят дружно. А Волф даже посочи, че при завръщането на Люис от Антарктика в Европа договарянията за договора ще стартират, като се чака той да е за най-малко 2 години.

Медии от целия свят започнаха да спекулират с парите, които ще получава Хамилтън по новия си контракт – най-смелата прогноза е за 75 милиона $ на сезон плюс още 27 милиона $ на година за времето, когато той към този момент няма да се състезава и ще работи като дипломат на Мерцедес.
 Мерцедес затрупва Хамилтън с пари Мерцедес затрупва Хамилтън с пари
От Мерцедес реагираха на това с обяснението, че всички тези догатки са „ несъразмерни спекулации ”.
 Мерцедес: Не бързаме с контракта на Хамилтън Мерцедес: Не бързаме с контракта на Хамилтън
Предполага се, че босът на Ineos Джим Ратклиф ще поеме главната част от заплатата на Хамилтън. Ратклиф има една трета от отбора на Мерцедес във Формула 1 и преди време се сочеше за най-вероятния предстоящ мажоритарен акционер в тима – тъкмо когато имаше клюки, че Мерцедес може да напусне международния шампионат.
 Защо Фетел не е от класата на Хамилтън Защо Фетел не е от класата на Хамилтън
„ Появиха се несъразмерни спекулации. Те са изцяло безпочвени ”, съобщи представител на Мерцедес пред немската осведомителна организация SID. Представителят на компанията също по този начин посочи, че договарянията за новия контракт на водача сред Волф и Хамилтън към момента не са почнали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР