Новият директор на АЕЦ Козлодуй стана известен в публичното пространство

...
Новият директор на АЕЦ Козлодуй стана известен в публичното пространство
Коментари Харесай

Изненадващ избор за нов директор на АЕЦ "Козлодуй"

Новият шеф на АЕЦ " Козлодуй " стана прочут в общественото пространство с това, че размени Вальо Топлото като началник на " Топлофикация София "

© Надежда Чипева Още по тематиката
Късата пейка на брокерите на ток

Продължава вълната на оттеглящи се търговци от пазара на електричество. Вече съвсем 40% от играчите ги няма
16 ное 2018
Загубата на НЕК се усили до 153 млн. лв.

Финансовото положение на държавната компания се утежнява макар по-добрата пазарна обстановка
12 ное 2018
АЕЦ " Козлодуй " продаде през борсата с 30% по-скъп ток за 2019 година

Сделките за близо 70 млн. лева са сигнал, че следващата година фирмите ще заплащат доста повече за електричество
11 ное 2018
Енергетиката - в очакване на огромната промяна

Общите доходи на водещите 30 сдружения се усилват. Основната причина за това не е поизводството, а търговията с електрическа сила и природен газ
27 окт 2018
Приключи ремонтът на 6-ти блок на АЕЦ " Козлодуй "
22 окт 2018
АЕЦ " Козлодуй " ще печели до 30 млн. лева на година от потреблението на остарял ротор за " Белене "

Прехвърлянето на ротора от НЕК към атомната централа се точи от години
18 окт 2018 С решение на съвета на шефовете на Българския енергиен холдинг е осъществена смяна в управлението АЕЦ " Козлодуй ". На мястото на Иван Андреев като нов изпълнителен шеф е назначен Наско Михов. Според формалното известие от БЕХ решението за освобождението на поста е поискано персонално от Андреев заради здравословни аргументи. По информация на " Капитал " обаче рокадата е станала по гледище на енергийния министър Теменужка Петкова.

Доста съмнителна е и професионалната подготовка на Михов. В публикуваната от БЕХ информация се споделя, че Наско Михов е заемал управителни длъжности в енергетиката. Има 16-годишен опит в " АЕЦ Козлодуй " ЕАД и 2-годишен стаж в държавното дружество " Радиоактивни боклуци ". На процедура обаче той не е бил във висшето управление на нито една от държавните енергийни компании. В АЕЦ-а е работил преди 2001 година като шеф на отдел, а дългогодишни чиновници в централата споделиха пред " Капитал ", че Михов постоянно е напускал и по-късно се е прибирал на разнообразни длъжности. За Директива за птиците РАО пък даже няма информация каква тъкмо служба е заемал.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Единственото, с което Наско Михов стана прочут в общественото пространство, е късото му престояване отпред на " Топлофикация София ". Това се случи през 2007 година, тъкмо след махането на Валентин Димитров-Топлото. Той влезе в борда на шефовете след конкурс, извършен от Столичния общински съвет, само че единствено три месеца по-късно бе отхвърлен с решение на локалния парламент. След това следите на Михов се губят.

Според Търговския указател Наско Михов има две настоящи компании - " ЕкоАрт Консулт " и " Отопление БГ ". Липсата на управнически опит в енергетиката обаче повдига съществени въпроси за решението да му се повери АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР