Новият данъчен план, разработен от администрацията на президента Доналд Тръмп,

...
Новият данъчен план, разработен от администрацията на президента Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

САЩ очакват Тръмп да обяви по-ниски данъци за бизнеса и богатите

Новият данъчен проект, създаден от администрацията на президента Доналд Тръмп, който се чака да бъде показан по-късно през днешния ден на събитие в Индианаполис, евентуално ще включва оферти за понижаване на корпоративния налог и данъците за богатите, съобщи Ройтерс.

Изготвен след месеци на договаряния сред сътрудниците на Тръмп и водещи републиканци в Конгреса, проектът евентуално ще планува корпоративен налог от 20 %, нова данъчна ставка от 25 % за междинни бизнес форми като партньорства, както и понижаване на ставката за богатите от 39,6 до 35 %.

Предложенията може би ще включват и удвояване на общоприетата удръжка - избран размер на прихода, изключен от данъчно облагане, за всички данъкоплатци.

Републиканците настояват, че данъчните понижения, които през последните дни стигнаха до медиите посредством редица източници, ще бъдат обезщетени от нови доходи, събрани от затваряне на " малки врати " в данъчното законодателство, въпреки че евентуално малко от тях ще бъдат посочени в проекта.
Очаква се също републиканците да заявят, че данъчните понижения на Тръмп, в случай че бъдат утвърдени от Конгреса, ще обезпечат по-силен стопански напредък - прогнози, които сигурно ще бъдат сложени под подозрение.

В интервала на постепенно, само че устойчиво повишаване на американската стопанска система, пакетът данъчни понижения на Тръмп има известна поддръжка в Конгреса, въпреки и измежду хардлайнерите по бюджетните въпроси от републиканците, които до наскоро постоянно се противопоставяха на фискални оферти, финансирани за сметка на недостига.

Реформата на данъчната система бе измежду водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканските му съдружници. В момента те са под засилен напън да довършат тази задача поради неуспеха на републиканците да анулират закона за здравно обезпечаване, прочут като Обамакеър.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР