Новият британски премиер Риши Сунак заяви в първата си реч,

...
Новият британски премиер Риши Сунак заяви в първата си реч,
Коментари Харесай

Ще поправя грешките: Какво заяви в първата си реч новият британски премиер Риши Сунак

Новият английски министър председател Риши Сунак съобщи в първата си тирада, че неговото държавно управление ще се характеризира с " честност, професионализъм и отчетност на всяко равнище " и даде обещание да завоюва доверието на английската общност, оповестиха ДПА и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Сунак означи, че идната задача не го плаши и е " подготвен да поведе страната към бъдещето ".

Министър-председателят сподели, че ще се опита да поправи грешките, позволени от неговата предшественичка, да възвърне доверието в политиката и да се оправи с " дълбоката икономическа рецесия ", само че предизвести британците, че предстоят сложни решения.

В речта си пред своя нов офис на " Даунинг стрийт " Сунак отдаде дължимото на Лиз Тръс ,

чиято икономическа стратегия тормози съществено пазарите, и съвсем укори Борис Джонсън, заявявайки, че мандатът, извоюван от консерваторите на изборите през 2019 година, не е благосъстоятелност на едно лице.

" Искам да изразя почитание към моята предшественичка Лиз Тръс... Но бяха позволени някои неточности .

Те не бяха плод на неприятни планове. Точно противоположното, в действителност. Но все пак неточности ", акцентира той. " Аз бях определен за водач на моята партия и за ваш министър председател, частично с цел да ги поправя . И тази работа стартира неотложно ", добави Сунак.

" Ще слага икономическата непоклатимост и доверие в центъра на дневния ред на това държавно управление .

Това ще значи сложни решения, които предстоят ", предизвести новият министър председател.

" Напълно осъзнавам какъв брой сложни са нещата и също по този начин разбирам, че би трябвало да свърша работа ,

с цел да възстановя доверието след всичко, което се случи ", акцентира той. " Всичко, което мога да кажа е, че не се опасявам. Познавам високия пост, който одобрих, и се надявам да отговоря на упованията към него. Но когато се появи опцията да служиш, не можеш да поставяш под въпрос момента, а единствено желанието си ", добави Сунак.

" И по този начин, заставам тук пред вас, подготвен да поведа страната ни към бъдещето .

Да слага вашите потребности над политиката, да протегна ръка и да изградя държавно управление, което съставлява най-хубавите обичаи на моята партия ", даде обещание той.

" Заедно можем да реализираме невероятни неща .

Ще създадем бъдеще, почтено за жертвите, направени от толкоз доста хора, и ще осъществим утрешния ден и всеки идващ ден с вяра ", съобщи Сунак.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР