Новият британски премиер Борис Джонсън заяви в първата си реч

...
Новият британски премиер Борис Джонсън заяви в първата си реч
Коментари Харесай

Борис Джонсън в парламента: Брекзит ще превърне Великобритания в най-великото място в света

Новият английски министър председател Борис Джонсън съобщи в първата си тирада в Народното събрание, че Брекзит ще трансформира Англия в най-великото място в света, съобщи Ройтерс.

"Нашата задача е да изпълним Брекзит на 31 октомври за сливане и изпълване още веднъж с сила на нашето велико Обединено кралство и с цел да превърнем страната в най-великото място в света ", акцентира Джонсън. Той заяви също, че Лондон няма да номинира претендент за еврокомисар в новия състав на Европейска комисия. Джонсън също така дефинира изискванията на контракта за Брекзит, който прешественичката му Тереза Мей подписа с Европейски Съюз, като неприемливи, съобщи Агенция Франс Прес.

"Споразумението за излизане от Европейски Съюз беше отхвърлено три пъти ", напомни Джонсън, визирайки трите отхвърляния в английския парламент. "Неговите условия са неприемливи за този парламент и за тази страна ", акцентира той и изиска "премахването на ирландския защитен механизъм ". Този механизъм е решение, което ще се ползва като краен вид за отбягване на инспекциите по границата сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит.

"Трябва ясно да се разбере, че пътят към договорката минава през пътя на премахването на защитния механизъм ", акцентира Джонсън, представен от Ройтерс. Джонсън прикани Европейски Съюз да премисли отхвърли си от предоговаряне на договорката за Брекзит, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Новият министър председател сподели също, че слага началото на нов метод за реализиране на самостоятелна комерсиална политика, в който точно се вписва и решението да не се номинира претендент за Европейска комисия, добавя Ройтерс. "Днес е първият ден за нов метод, който ще завърши с нашето излизане от Европейски Съюз на 31 октомври ", посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР