Новият британски премиер Борис Джонсън заяви в първата си реч

...
Новият британски премиер Борис Джонсън заяви в първата си реч
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Брекзит ще превърне Великобритания в най-великото място на света

Новият английски министър председател Борис Джонсън съобщи в първата си тирада в Народното събрание, че Брекзит ще трансформира Англия в най-великото място в света, съобщи Ройтерс.

" Нашата задача е да изпълним Брекзит на 31 октомври за сливане и изпълване още веднъж с сила на нашето велико Обединено кралство и с цел да превърнем страната в най-великото място в света ", акцентира Джонсън. Той заяви също, че Лондон няма да номинира претендент за еврокомисар в новия състав на Европейска комисия.

Джонсън също така дефинира изискванията на контракта за Брекзит, който прешественичката му Тереза Мей подписа с Европейски Съюз, като неприемливи.

" Споразумението за излизане от Европейски Съюз беше отхвърлено три пъти ", напомни Джонсън, визирайки трите отхвърляния в английския парламент. " Неговите условия са неприемливи за този парламент и за тази страна ", акцентира той и изиска " премахването на ирландския защитен механизъм ".

Този механизъм е решение, което ще се ползва като краен вид за отбягване на инспекциите по границата сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР