Новият британски премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания на всяка

...
Новият британски премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания на всяка
Коментари Харесай

Джонсън: Великобритания на всяка цена ще напусне ЕС на 31 октомври

Новият английски министър председател Борис Джонсън съобщи, че Англия " непременно " ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

" Ще реализираме нова по-добра договорка, която се основава на свободната търговия ", сподели Джонсън пред държавната резиденция на " Даунинг стрийт " 10, малко след аудиенцията при кралица Елизабет Втора, на която той бе претрупан със задачата да образува ново държавно управление.

Новият министър председател съобщи, че новата договорка ще разреши на Англия да сътвори нови и вълнуващи връзки с останалата част от Европа, основани на свободната търговия и взаимопомощта. Джонсън изрази убеденост, че новата договорка ще бъде реализирана в периода от 99 дни, оставащи до 31 октомври, съобщи Ройтерс. 

Джонсън сподели, че макар бъдещите старания за реализиране на нова договорка, Англия би трябвало да е готова и за опцията Брюксел да откаже повече да договаря за Брекзит, което значи, че ще се стигне до излизане от Европейски Съюз без договорка.

" Жизненоважно за нас е, несъмнено, в това време да се готвим за малко евентуалната опция Брюксел да откаже да договаря повече, при което ще бъдем принудени да напуснем без договорка - не тъй като желаеме сходен процес, само че тъй като е демонстрация на здрав разсъдък да се подготвим ", безапелационен бе Джонсън.

Новият водач на Консервативната партия и английски министър председател показа и мнението си за досегашния министър-председател Тереза Мей. " Изразявам възхищението си от силата на духа и търпението на предшественика ми, от нейното надълбоко възприятие за дълг в работа на обществото, само че макар всичките й опити стана ясно, че вкъщи и в чужбина има песимисти, които мислят, че след три години на колебливост тази страна се е трансформирала в пленник на старите разногласия от 2016 година и че в този дом на демокрацията сме неспособни да осъществим една демократично изявена воля. Тук съм през днешния ден пред вас, с цел да ви кажа, на вас, британците, че тези критици бъркат ", сподели Джонсън.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Пешо от Виница (преди 3 секунди) Рейтинг: 16071 | Одобрение: 7931 "Тоя " има топки!!!!! Напиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР