Новият британски премиер Борис Джонсън свика първото заседание на кабинета

...
Новият британски премиер Борис Джонсън свика първото заседание на кабинета
Коментари Харесай

Джонсън категоричен: Великобритания ще излезе от ЕС на 31 октомври или дори по-рано

Новият английски министър председател Борис Джонсън свика първото съвещание на кабинета си през днешния ден и даде обещание да преодолее безизходицата с Брекзит, която смъкна от власт предшественичката му Тереза Мей, съобщи АП.

Джонсън сподели пред преди малко назначените от него основни министри, че "нашата страна е в решителен миг в своята история " и се зарече, че Англия ще излезе от Европейския съюз "на 31 октомври или даже по-рано, без в случай че или само че ". За да извърши Брекзит, той разполага с по-малко от 100 дни, припомня АП.

Днес по обед министър председателят ще показа целите на държавното управление пред Народното събрание. Депутати от Консервативната партия, които са срещу Брекзит без съглашение, в това число някои от министрите на Тереза Мей, отстранени от Джонсън, дават обещание да поведат борба щом Народното събрание се събере след шестседмичната почивка, започваща в петък. Това породи догатки, че може да бъде изработен опит за събаряне на държавното управление с предложение за гласоподаване на съмнение. Друга опция е Джонсън да свика предварителни избори през есента с вярата да завоюва парламентарно болшинство, с цел да реализира проектите си, прибавя АП.

Следващите постоянни избори във Англия са през 2022 година, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР