Новите тролеи и автобуси във Варна имат стойки за превоз

...
Новите тролеи и автобуси във Варна имат стойки за превоз
Коментари Харесай

Стойките за превоз на велосипеди в градския транспорт на Варна не се използват

Новите тролеи и рейсове във Варна имат стойки за транспорт на колела, само че те не се употребяват. Причината е, че това затруднява водачите тъй като лишава време за слагане на велосипедите на стойките.

Варна

От общинската компания " Градски превоз " обясниха, че стойките не са инсталирани, тъй като използването им затруднява водачите. Те трябвало да слагат колелото на приставката, което отнемало към 4 минути. Освен това велосипедите можело да причинят вреди по рейсовете поради неприятното подсилване.
Юлиян Георгиев - шеф на ремонтното звено в " Градски превоз ": Могат да паднат, могат да причинят вреди по рейса. Велосипедът към момента не е регламентиран участник в пътното придвижване, според някаква разпоредба или закон за придвижване по пътищата, надлежно застрахователите няма от кого да си изискват съответната сума, с цел да могат да бъдат възобновени рейсовете.
Много велосипедисти избират рейсовете да имат стойки, други пък считат, че велосипедите им могат елементарно да бъдат откраднати.
Методи Василев " За другите хора, които не карат всеки ден, това ще ги насърчи да излизат повече с велосипеда си ". Мартин Иванов : На червен светофар, на спирка, просто го вземат - никакъв проблем.
Ръководителят на Проекта за интегриран градски превоз Биляна Якова съобщи, че стойките за колела не са заложени в документите, а компанията - производител на рейсовете, която ги създава е подарила приспособленията.

От Градския превоз обаче са безапелационни, че те са неизползваеми и няма да бъдат инсталирани. От там допълниха, че колоездачите не са ощетени, тъй като могат да транспортират велосипедите си в рейсовете. Засега това не се таксува в допълнение. Друг е въпросът има ли място за тях в пиковите часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР