Новите санкции срещу Русия заради войната в Украйна, одобрени окончателно

...
Новите санкции срещу Русия заради войната в Украйна, одобрени окончателно
Коментари Харесай

Официално! ЕС налага санкции на бившата гимнастичка Алина Кабаева заради Путин

Новите наказания против Русия поради войната в Украйна, утвърдени дефинитивно през днешния ден от Европейски Съюз, включват името на Алина Кабаева, народен представител в Руската дума и някогашен състезател, като " непосредствен помощник " на съветския президент Владимир Путин. Това се показва в известие на Съвета на Европейски Съюз.

В листата са общо 65 жители и 18 организации, виновни за съветските военни дейности против Украйна. Мерките засягат причинители на убийства, изнасилвания и мъчения против цивилни в Украйна, в това число полк. Азатбек Омурбеков, наименуван " касапинът от Буча ", се добавя в известието. Санкционирани са също виновни за обсадата на Мариупол, измежду които ген. Михаил Мизинцев, наименуван " касапинът от Мариупол ", както и локални сътрудници на съветските окупатори от област Херсон. Добавени са още имена на членове на фамилиите на руснаци, попаднали по-рано под европейските наказания, предава Българска телеграфна агенция.

Общо признатите до момента наказания на Европейски Съюз се отнасят до съветски 1158 жители и 98 организации, и включват запор на имущество и възбрана за пътешестване. С най-новите наказания Европейски Съюз нощес реши да вкара отчасти петролно ембарго против Русия, с което се чака до края на годината вносът на съветски нефт в Европейски Съюз да спадне с 92 на 100.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР