Новите санкции срещу Русия, одобрени от ЕС тази нощ, предвиждат

...
Новите санкции срещу Русия, одобрени от ЕС тази нощ, предвиждат
Коментари Харесай

Евросъюзът с нови забрани за руснаци, пореден удар по Москва

Новите наказания против Русия, утвърдени от Европейски Съюз тази нощ, плануват възбрана на съветски жители да вземат участие в управлението на сериозна европейска инфраструктура, както и да резервират размери в европейските газови складове. Това се показва в известие на Съвета на Европейски Съюз.

Въвеждат се спомагателни забрани за експорт на технологии и артикули като електроника, някои транспортни средства, машинни елементи, аварийни елементи за камиони и реактивни мотори, строителни материали, антени и кранове. Забранява се износът на електронни елементи, които може да послужат за съветските оръжейни системи, в това число дронове, ракети, вертолети, някои редки изкопаеми, интегрални схеми и термокамери, асфалт и синтетичен каучук.
-->
За първи път към листата са прибавени седем ирански организации, които създават бойни дронове, употребявани от Москва във войната в Украйна. Забранява се преносът през Русия на изнасяни от Европейски Съюз артикули и технологии с двойна приложимост, с цел да се избегне заобикаляне на глобите.

Налага се възбрана за разпространяването в Европейски Съюз на каналите RT и " Спутник " на арабски език. Пояснява се, че това е мярка против разпространяването на дезинформация и манипулирането на информация, предопределена да дестабилизира страни. Тези канали са употребявани за непрекъснати и съгласувани дейности за дезинформация и съветска военна агитация, се добавя в известието.

Ограничава се опцията съветски жители да заемат каквито и да било позиции в управителните органи на сериозни инфраструктури и субекти на Европейски Съюз, защото въздействието на Русия в тях може да заплаши положителната им работа и да сътвори заплаха за даването на съществени услуги на европейските жители.

Въвежда се възбраната за даване на съветски жители на размери за предпазване на газ, с цел да се избегне потреблението на съветските газови доставки като оръжие.

Ще бъдат въведени спомагателни отговорности за съобщаване за запорирано в Европейски Съюз имущество на съветски жители и организации, както и на Руската централна банка, обхванати от глобите. В листата на глобените се прибавят още три съветски банки.

Въвежда се обвързване за самолетните компании да оповестяват за осъществяването на чартърни полети. Предвижда се данните да бъдат обменяни сред страните в Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР