Новите продукти и технологии привлякоха голямо внимание на участващите компании

...
Новите продукти и технологии привлякоха голямо внимание на участващите компании
Коментари Харесай

Завръщането на международните изложения - търговско сътрудничество и нови технологични продукти

Новите артикули и технологии привлякоха огромно внимание на участващите компании и гостите на скорошните интернационалните изложби в Хайнан, Гуанджоу и Шанхай. От 10 до 15 април бяха регистрирани над 320 000 гости на Международното ревю за потребителски артикули в Хайкоу, което събра повече от 3300 марки от 65 страни и райони.

В събота в Гуанджоу, провинция Гуандун, стартира 133-тият Кантонски панаир, който ще продължи до 5 май. Във вторник пък беше намерено „ Ауто Шанхай 2023 “ - 20-ото интернационално ревю за автомобилната промишленост в Шанхай, което ще продължи до края на месеца. Всички тези събития демонстрират завръщането на обичайните за интернационалното съдействие изложби и панаири, които са единствено част от жизненоважната роля на Китай за стимулиране на световното икономическо възобновяване, показвайки ясно пред света големия капацитет за напредък на китайския потребителски пазар.

Трите изложби освен развиват чисто комерсиалното съдействие сред Китай и останалия свят, само че и са интернационална платформа, на която новаторски и софтуерни компании могат да показват своите нови артикули и концепции пред необятната аудитория. Кантонският панаир в Гуанджоу да вземем за пример е един от най-големите търговски панаир в страната, а и в цяла Азия. Купувачи от над 200 страни и райони вземат участие в тазгодишното издание, като мащабът на фирмите варира от дребни и междинни новаторски предприятия до международни водещи компании от реда на Fortune 500 фирмите. За интернационалните изложители и участници Кантонският панаир е и прозорец към измененията в китайските артикули и промишлености всяка година. 

Тазгодишният панаир добави нови изложбени площи, в това число специфични зони за артикули и услуги в секторите на индустриална автоматизация и интелигентно произвеждане, интелигентно свързани транспортни средства и коли с нови енергийни източници. „ Всяка година откриваме нови неща и нови технологии, необикновено е. Например тази година център на нашето внимание са електрическите коли “, споделя Хорхе Валенсия от Мексико. Друга компания показа своите модели на безпилотен рейс, безпилотно такси и безпилотен автомобил за почистване на градските улици. Те привлякоха изложители от други провинции в Китай и доста интернационалните търговци от страни като Мексико, Русия и Близкия изток. Освен това тази година има 800 000 нови продукта, които вземат участие в ревюто онлайн, измежду които към 500 000 екологични и нисковъглеродни артикули. Това демонстрира, че фирмите обръщат повече внимание на зелените, нисковъглеродни и екологично чисти артикули за стабилно развиване.



В същото време Международното ревю за потребителски артикули в Хайкоу, провинция Хайнан, тази година записва страхотни резултати в развиването на рамката за съдействие сред Китай и страните от Регионалното всеобхватно икономическо партньорство. Освен Китай, 10 други страни членки на самодейността, в това число Република Корея, Тайланд и Виетнам, участваха в тазгодишното ревю, а Япония показа своите артикули на изложбена повърхност от над 1800 квадратни метра. През 2022 година Хайнан притегля общи вложения от 840 милиона юана (около 122 милиона щатски долара) от страните членки на съдействието. Обемът на вноса и износа на артикули сред Хайнан и страните членки на Регионалното всеобхватно икономическо партньорство се е нараснал с 23,7 % на годишна база.

„ Нарастващият възторг на доста страни и райони, изключително на страните членки на Регионалното всеобхватно икономическо партньорство, да вземат участие в ревютата потвърждава, че интернационалната общественост е оптимистично настроена по отношение на жизнеността на китайския потребителски пазар и вероятностите за икономическо развиване “, сподели Чън Дзян, откривател от Китайския център за стопански промени.

В същото време в Шанхай, Източен Китай, интернационалните производители на коли ще показват повече от 150 нови модела на 20-ото интернационално ревю за автомобилна промишленост. Това е най-голямото интернационално автомобилно ревю, провеждано до момента тази година. Над 1000 компании от целия свят са се записали за присъединяване в събитието, което тази година разполага с обща изложбена повърхност от повече от 360 000 квадратни метра. На него ще бъдат показани повече от 1500 автомобила, две трети от които са коли с нови енергийни източници. 



„ Транспортната промишленост възприема концепциите за нисковъглеродно и екологично пътешестване и просветеност в новата епоха. Много от водещите международни марки показват своите нисковъглеродни зелени модели на автомобилното ревю тази година “, сподели Джоу Минхао, президент на Шанхайския съвет за поощряване на интернационалната търговия. Според митническия отдел на Шанхай всички импортирани експонати за „ Ауто Шанхай 2023 “ на обща стойност към 25 милиона $ са минали митническо освобождение и са подготвени за ревюто.



Секторът на транспортните средства с нови енергийни източници в Китай, най-големият в света, демонстрира признаци на устойчиво развиване. Миналата година китайските производители са доставили общо 6,8 милиона електрически коли и plug-in хибриди, което е растеж от 93,4 % на годишна база, съгласно данните на Китайската асоциация на автомобилните производители. Броят на записаните зелени коли в Китай доближи 13,1 милиона до края на предходната година, което е годишно нарастване от 67 %.

Китай интензивно залага на нововъведения в основни технологии и основни съставни елементи, което ще стимулира фирмите да реализират пробиви в нововъзникващите браншове и ще подкрепи висококачественото икономическо развиване на страната измежду нови благоприятни условия и провокации. Международните търговски изложби са чудесна платформа, посредством която светът може да доближи до нововъведенията в областта на технологиите и науката, на практика приложени в артикули за ежедневна приложимост или високотехнологични иновационни зелени артикули. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР