Новите приети промени в Закона за оръжията, боеприпасите и взривните

...
Новите приети промени в Закона за оръжията, боеприпасите и взривните
Коментари Харесай

Затягат контрола върху газовите оръжия с промени в Закона

Новите признати промени в Закона за оръжията, боеприпасите и взривните субстанции плануват да се резервира опцията за владеене на газови оръжия, само че при изискване, че те разполагат със документ, който да подсигурява, че не могат да бъдат преработвани в бойни оръжия.
"Запазваме всички тези благоприятни условия хората, които имат газови оръжия, да ги имат. Всички газови оръжия обаче към този момент ще бъдат със документ, който да подсигурява, че те не могат да бъдат преработвани за бойно оръжие или за изстрелване на каквито и да е детайли с тях ", изясни Манев.
Той успокои и ловците, че няма да им бъдат отнемани оръжията. "Всички оръжия резервират режима си, който имат все още. Вече гласувахме отпадането на точка 7 от Закона, която споделяше, че при три административни акта за санкции се лишават разрешителните. Това е една точка, която отвори голям спор в обществото. Гласувахме, по предложение на Пламен Нунев, и тя отпадна от текста. Отпадна дружно с нея и една точка, останала от социалистическите години, за отрезвителите. Който е спал в отрезвително да няма оръжие. няма просто отрезвители ", разясни още депутатът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР