Новите преносими камери срещу високата скорост, всяка от които струва

...
Новите преносими камери срещу високата скорост, всяка от които струва
Коментари Харесай

Щрак! Новите камери на КАТ ловят по трима нарушители

Новите портативни камери против високата скорост, всяка от които коства 30 хиляди евро, към този момент са на пътя. Едно от най-големите техни преимущества е, че работят прелестно в няколко ленти и може да снимат по едно и също време двама или трима извършители.

„ Досега фотосите с повече от един автомобил ги смятахме за невалидни, защото не можехме да потвърдим кой от тях е с превишена скорост”, изясни пред бТВ Росен Рапчев, шеф - бранш „ Контрол на пътното движение” към Главна дирекция „ Национална полиция”.

По думите му за предходната година от стационарни и мобилни камери са снимани общо 490 000 нарушавания. От тях близо 97 000 са били невалидни заради това, че не можем да установим кой автомобил е нарушителят, уточни Рапчев. Това обаче се трансформира с новите устройства.

Камерите разпознават регистрационните номера – както български, по този начин и непознати. Много по-лесна е последващата обработка на нарушаванията, добави Рапчев.

Камерата може да бъде инсталирана както в профил на пътя, по този начин и на мостове. Устройството може да работи най-малко 5 часа.

След привършване на работата посредством конфигурирана в устройството сим карта данните се изпращат в централната база данни в Министерство на вътрешните работи. „ Няма опция за операция, служителят на реда не смъква ръчно нарушаванията, те се изпращат автоматично”, акцентира Рапчев.

„ И при дъжд, и при сняг работят прелестно, даже при по-слаба видимост също разпознават добре регистрационните номера”, увери той.

Новите камери няма да могат да се засичат от антирадарите, твърдят още от полицията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР