Новите пенсии коментира по БТВ шефът на КТ Подкрепа Димитър

...
Новите пенсии коментира по БТВ шефът на КТ Подкрепа Димитър
Коментари Харесай

Доходите се вдигат. Експерт каза къде е капанът

Новите пенсии разяснява по БТВ шефът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов: 

" Доходът горе долу ще бъде толкоз, колкото и преди, единствено че ще влиза в размера на пенсията. Ще остане с малко нарастване. Увеличението на пенсиите е хубава работа, само че то би трябвало да се прави малко по-разумно.

Видяхте къде отиват оптималните пенсии. Това не би трябвало да е проблем, само че има фиксация у нас. Много неща не трябва да се вършат на парче, а с разсъдък. 

Където преизчислението одобри по-нисък резултат, ще се одобри по-висок. Още никой не може да каже какъв брой индивида ще са под линията на беднотия.  Но аз съм теоретичен, че тези, които усилват, имат към този момент проект по какъв начин ни ги вземат за други неща.

Отиваме към това, което може да се случи през енергоносителите. Никой няма точни калкулации. Преди виждате със 100 лв. с какво сте си тръгнали от магазина, виждате и в този момент. Основните храни нарастват без подозрение. Притеснява ме, че инфлацията ще изяде това нарастване. 

Мораториумът е неточност и той не се отнася за битовите консуматори, които заплащат ток на контролиран пазар към момента. Той въздейства върху положението на енергийната система и е социална загадка, че той е в полза на тези, които създават сила от възобновими енергийни източници и страната им доплаща, другояче нямаше да им доплаща и това е в техен интерес.

Не е несъмнено по какъв начин ще се възвръщаме от това, само че ние знаем, че от тези цени страдат учебни заведения, детски градини, водоснабдителни предприятия и така нататък Това може да се поправя с неголяма смяна в закона, остава да забележим дали ще се случи. Ние не знаем какво значи енергийно небогати хора в България. "  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР