Новите ограничения за граждани на държави, които са в червената

...
Новите ограничения за граждани на държави, които са в червената
Коментари Харесай

Англичаните анулират полетите към българското Черноморие, втурнаха се към Испания

Новите ограничавания за жители на страни, които са в алената зона и по особено за тези от Англия, доведоха до всеобщо отменяне на резервации в курортите по Южното Черноморие.

Първият под наем полет от Острова се очакваше да кацне идната седмица в Бургас, само че поради рестрикциите, които нашата страна вкара, е анулиран, съобщи Българска национална телевизия.

В петък Англия сложи страната ни в " зелената зона " и на процедура разреши на туристите да почиват у нас. От през днешния ден обаче, България не разрешава на британците да влизат страната ни, което докара до всеобща анулация на резервациите в хотелите в огромните курорти на юг.

Ситуацията е много трагична. Това бялото, което е, това са провалените резервации на британски туристи, които ние чакаме с интерес. Тази година започнахме да работим с тях, споделиха, че ще дойдат, само че ето резултата. Сега се постанова още веднъж да търсим други клиенти, на които да ги дадем. Предполагам, че ще бъдат заети от българи и румънци, сподели Румен Мончев, хотелиер в Слънчев бряг.

Невъзможността да бъдат планувани почивките от чужбина е сериозен проблем пред сектора, който ще се отрази и на идващия хвърчене сезон, считат хотелиери. Липсата на английски туристи може да се отрази пагубно освен на бизнеса в Слънчев бряг.

За нас главните пазари са Англия и Германия и то освен за България и за други прилежащи нам страни, които са ни съперници. Защо се стопират хора, които са имунизирани не с една, а с две дози от ваксина, приета в Европа. Нали концепцията на всичко това, което вършим сега от началото на пандемията е да се имунизираме, сподели Христо Чапкънов, хотелиер.

Към момента курортите на север от Бургас са цялостни най-вече с туристи, които са в зелената зона.

От Летище Бургас обясниха, че всички чартърни полети за месец юли от Англия са анулирани. Първият деклариран е на 2 август, а три дни преди този момент ще бъде преразгледан въпросът дали британците ще останат в алената зона.

Англичаните се втурнаха към Испания

И до момента в който резервациите на англичаните у нас са анулира, то резервациите за полети от Англия до Испания нарастват сензитивно след оповестяването на анулацията на карантината за имунизирани британци след завръщането в родината им. Това сочат данни на браншова асоциация, представена от Франс прес.

Много самолетни компании са открили доста нарастване на резервациите спрямо предходната седмица, от време на време четирикратно, само че би трябвало да се има поради че началната база за съпоставяне е доста ниска, посочи Хавиер Гандара, ръководител на Асоциацията на авиолиниите (ALA), сплотяваща компании, представляващи 85 % от въздушния трафик в Испания. Сред тях са Иберия (Iberia), Ер Франс (Air France), Вуелинг (Vueling), Райънеър (Ryanair), Изиджет (Easyjet) и други. Гандара сподели това във видеоизявление, адресирано към медиите.

Той обаче предизвести, че несигурността остава доста огромна, защото е допустимо още веднъж да бъдат въведени ограничавания в бъдеще.

От през днешния ден изцяло имунизираните британци и бладежите под 18 години, завръщащи се от страна от оранжевия лист (като Испания), към този момент не би трябвало да остават под карантина при завръщането си. Изолацията можеше да продължи до 10 дни и разколебаваше мнозина, които трябваше да се завърнат на работа след отпуските.

Преди пандемията французите, германците и най-много британците бяха в челната тройка на туристите в Испания
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР