Новите мерки за кандидат-шофьорите, които предлага изпълнителната власт, няма да

...
Новите мерки за кандидат-шофьорите, които предлага изпълнителната власт, няма да
Коментари Харесай

Експерти: Мерките, които предлага изпълнителната власт, няма да намалят жертвите на пътя

Новите ограничения за кандидат-шофьорите, които предлага изпълнителната власт, няма да разрешат казуса с високата смъртност на пътя. Около това мнение се сплотиха Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, и Христо Радков, който е ръководител на Българското обединяване на водачите.

Според специалистите основни промени не се вършат.
Срещу корупцията: Практическият шофьорски изпит да се организира в следена среда Според транспортния министър Росен Желязков, по този начин ще се отстрани субективната преценка
„ АПИ стана дъщерна компания на полицията – всичко, което излиза от полицията, идва тук. Това не са диалогичи хора, а са привикнали с различен режим на мислене. Всички наши оферти бяха отхвърлени от тях. Беше им предоставено да трансформират всички нормативни наредби – 10 месеца по-късно нищо не е направено”, разяснява Йонко Иванов.

Христо Радков пък опроверга изказванието на ръководителя на Държавната организацията „ Безопасност на придвижването по пътищата” Малина Крумова, че 80% от нарушаванията по родните пътища са дело на едвам 20% от водачите.
Малина Крумова: 80% от нарушаванията у нас са дело на 20% от водачите Важно е цялото общество да възприема сигурността по пътищата като своя идея, счита Крумова
Радков настоя, че с цел да се направи сходен извод, налице би трябвало да са редица данни, с които организацията не разполага.

По думите на двамата специалисти всеобщо като причина за злополуките се показва несъобразената скорост, зад която обаче постоянно се криели фактори като неприятен път, липса на маркировка, замръзване, неприятна видимост и скрити знаци.

Чуйте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР