Новите мерки и ограничения са закъснели. Това трябваше да се

...
Новите мерки и ограничения са закъснели. Това трябваше да се
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Новите мерки закъсняха, трябваше да се приложат през лятото |

" Новите ограничения и ограничавания са закъснели. Това трябваше да се случи през лятото. Ако тогава го бяхме създали, в този момент щяхме да бъдем доста по-свободни. "

Това съобщи по БНР проф. Радка Аргирова, ръководител на Българското дружество по здравна вирусология и член на Експертния съвет по вирусология към Министерство на здравеопазването.

Според проф. Аргирова, упованията са да се понижи броят на новозаразените. Тя цитира подобен опит от Съединени американски щати, при който с въвеждане на същите ограничения и повишение на броя на имунизираните, ходът на епидемията е извърнат. Намалели са както новозаразените, по този начин и признатите за болнично лекуване и умрелите от инфекцията.

" Много се веселя, че има опашки пред имунизационните центрове. Единици са хората с тежки прояви, които не разрешават имунизация. Но в случай че тези случаи са разказани в късата характерност на дадена ваксина, може да се приложа друга, при която няма същите противопоказания ", изясни вирусологът.

По думите на проф. Аргирова доказателства за успеваемостта на имунизацията се виждат всеки ден в болничното заведение, в която работи: " От 60 души на легло единствено 2 са имунизирани ", уточни тя и добави, че постковид синдрома също не трябва да се подценява, тъй като основава трайни затруднения.

Тя заяви още, че до дни ще бъде издадена заповед, с която документът на имунизираните ще бъде неопределен, а на преболедувалите - 1 година.

" Бустерната доза не е належащо да се прави на всеки, а в специфични случаи, които са разказани в рекомендациите на ЕМА, заяви още проф. Аргирова.

Според нея всеобщият тест за антитела не е индикативен за издаване на зелен документ, защото потвърждава съществуването на антитела въобще, а в тази ситуация са значими тези, които обезвреждат ковид. Тя разясни, че клетъчният имунитет е задоволителен, даже да има спад в антителата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР