Новите бандероли за цигарите, предназначени за българския пазар, вече са

...
Новите бандероли за цигарите, предназначени за българския пазар, вече са
Коментари Харесай

С няколкоседмично закъснение правителството одобри новите цигарени бандероли

Новите бандероли за цигарите, предопределени за българския пазар, към този момент са утвърдени от Министерски съвет. Това се случва близо три седмици след приключването на крайния период, в който комерсиалните обекти трябваше да спрат да оферират тютюневи произведения със старите бандероли.

Върху новите ленти, облепящи цигарените кутии, към този момент няма да бъде изписвана крайната цена на продукта. Стойността би трябвало да бъде слагана върху самата кутия, като се изключи пурите и пуретите.
Според заповедта на финансовия министър Владислав Горанов, издадена в средата на януари 2019 година, тютюневите произведения, облепени с настоящия все още бандерол, можеха да се осъществят в комерсиалната мрежа до изчерпването на складовите количества, само че не по-късно от 20 май 2020 година

Проверка на Economic.bg в търговски обекти в София демонстрира, че към момента се продават цигари, върху които са залепени старите бандероли.

Освен новите бандероли, с утвърденото през днешния ден изменение на Наредбата за изискванията и реда за вписване на цените на тютюневите произведения се уточни процедурата по вписване на продажната цена на тютюневите произведения или за смяна на записаната цена, както и вписването на информацията в електронния указател, воден от Агенция „ Митници ". Предвижда се цената да става обществена от датата на връчване на удостоверението за записана цена.

Бандеролът е държавна скъпа книга, която потвърждава внасянето на дължимия данък за освободените за ползване акцизни артикули. Издава се от Министерството на финансите по одобрен план и включва композиция от защитни детайли в графичния дизайн, хартията, мастилата, холограмната лента, както и разнообразни техники на щемпел.

Бандеролите, които са предопределени за слагане върху потребителската опаковка на тютюневите произведения, се употребяват като предпазен детайл според член 35у, алинея 3 от Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР