Новината за развода на най-богатия човек на света Джеф Безос

...
Новината за развода на най-богатия човек на света Джеф Безос
Коментари Харесай

Най-скъпите разводи в историята

Новината за развода на най-богатия човек на света Джеф Безос и дългогодишната му брачна половинка Макензи повдигна куп въпроси. И те са надалеч от това какво положение ще разделят двамата и какъв брой заслужава да получи дамата до създателя на Amazon в последните 25 години.

Говори се, че разводът на семейство Безос ще бъде най-скъпият, случвал се в миналото. Но дано обърнем взор към още няколко много богати фамилии, който не гибелта, а бракоразводното дело раздели, и да си поговорим още веднъж за пари.

1. Алекс и Джоселин Уилденщайн

Действието се развива през 1991 година Бизнесменът и търговец с творби на изкуството от френско-американски генезис се разделя със своята брачна половинка след 21 години брак. И това му коства много.

Съдът взема решение Джоселин да получи еднократно два милиарда и половина и по 100 хиляди $ за всяка от идващите 13 години. Така общата сума, с която Алекс се е раздели, е 3.8 милиарда $. А, като гледаме Джоселин, огромна част от тях са отишли за пластични интервенции, несъмнено не изключително сполучливи...

 Снимка 400173

2. Рупърт Мърдок и Ана Торв

Медийният магнат има огромен опит със сватбите и разводите. Четири пъти е казвал " Да " и три пъти " Не " на брака. От близо три години е женен за Джери Хол, само че сигурно още помни някогашната си брачна половинка Ана Торв.

През същата 1999 година Мърдок и Торв се срещат в правосъдната зала, с цел да уредят развода си - след 31 години брак и три деца. Според неофициална информация, раздялата им коства 1.7 милиарда на медийния магнат.

А 17 дни след развода подписа брак още веднъж. Явно бързо е претърпял и жена си, и парите, с които се раздели дружно с нея.

 Снимка 400178

3. Бърни Екълстоун и Славиша Радич

Президентът на " Формула 1 " се разведе с хърватския модел преди тъкмо 10 години - след 23 години брак. Един от най-богатите хора във Англия се раздели с към милиард и 200 милиона $ в интерес на някогашната си брачна половинка.

Но тук има една изненада - Славиша също е платила немалка сума на Екълстоун , като се приказва за едни 300 милиона $.

 Снимка 400181

4. Стив и Илейн Уин

Създателите на международната казино верига Wynn Resorts се срещат в колежа, подписват брак през 1963г. и се развеждат през 1986г. След пет години обаче се женят наново, решени да дадат втори късмет на любовта си.

Очаквано или не, не им се получава. И по този начин се стига до бракоразвод номер две - през 2010г. Подробности към раздялата не са оповестени, само че се приказва за един милиард $, който Илейн е получила от някогашния си брачен партньор.

 Снимка 400185

5. Харолд Хам и Сю Ан Арнал

Петролният магнат и брачната половинка му сложиха завършек на брака си през 2012 година А разводът бе осребрен с чек за 974.8 милиона $ с името на Сю. Но това не се случва незабавно, а след тригодишно оборване на правосъдното решение. Накрая обаче Хам няма различен избор, с изключение на да изплати крупната сума.

6. Аднан Хашоги и Сорая Хашоги

Саудитският милиардер, който умря през 2017 година, приживе без прочут с бизнеса си с оръжия и големия си харем. Въпреки многото дами около себе си, то имаше с формален брак с една от тях - Сорая.

През 1961 година двамата подписват брак. Тогава хубавицата с английски генезис е едвам на 21 години. Нейното същинско име е Сандра, само че приема исляма, прекръства на Сорая и заживява в разкош и лукс, обезпечен от брачна половинка й.

Всяка приказка обаче има своя край и 13 години след брака идва и развода. Разбира се, няма какво да я съжаляваме Сандра, тъй като се трансформира в разведена дама с едни 864 милиона $, които за това време за извънредно доста пари, написа Business Insider.

 Как Даяна разори принц Чарлз с развода
Как Даяна разори принц Чарлз с развода

И за това ли заплати с живота си

7. Рой и Патриша Дисни

Наследникът на империята Дисни, племенник на Уолт Дисни, се развежда на 77-годишна възраст за своята 72-годишна брачна половинка след цели 52 години брак. И двамата към този момент са покойници, само че разводът им още дълго ще се загатва, тъй като коства на Рой цели 600 милиона $ - половината от положението му в оня миг.

8. Дмитрий Риболовлев и Елена Риболовлев

Мнозина нарекоха тази разлъка " разводът на века ". И в това няма нищо изненадващо, тъй като първичното решение на съда бе съветският магнат и притежател на футболен клуб " Монако " да изплати половината от положението си на своята брачна половинка. А това са четири милиарда и половина.

Риболовлев предстоящо не се даде без пердах и след дълго правосъдно оборване съдът промени своето решение, с цел да олекне той " единствено " с 604 милиона $ през 2014 година

 Снимка 400195

9. Крейг и Уенди МакКоу

Той е пионер в промишлеността с мобилните телефони, а тя - издател. Срещат се в университета, приключват дружно през 1974 година и в същата тази година подписват брак.

Дали тъй като им е било прекомерно рано за сходна стъпка или по други аргументи, разводът се оказва неминуем. През 1997г. двамата към този момент не са брачен партньор и брачна половинка, а Уенди е с 460 милиона $ по-богата.

 Снимка 400200

10. Мел Гибсън и Робин Мур

След 26 години фамилен живот, артистът се разделя със брачната половинка си и с половината от тогавашното си положение. Точната сума е 425 милиона $, което го прави най-скъпия бракоразвод в Холивуд и до през днешния ден.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР