Новината за преминаване на български граждани с лични карти през

...
Новината за преминаване на български граждани с лични карти през
Коментари Харесай

Важно! За какво да внимавате при влизане през границата в Турция

Новината за прекосяване на български жители с персонални карти през границата с Турция се появи в медиите и незабавно бяха изчерпани местата за рейса от Варна до Одрин, който ще отпътува в събота за извършване на покупки. Все още има места за екскурзиите през септември. Това заяви за Радио Варна туристическият сътрудник Детелина Константинова.

Цената на еднодневната екскурзия е 45 лв. със застраховката. Необходимо е обаче да се запасите с самообладание по границите: „ Много се чака по границите – от време на време един час, различен път 3-4 часа. След като вкараха персоналните карти, чакаме още по-голям напор. ”

Вече може да се минава с персонална карта в Турция, сподели Константинова. Тя посочи, че на границата при влизане получавате форма за прекосяване, на която се слага щемпел, и би трябвало да се пази, тъй като на излизане от Турция се поставя втори щемпел. „ Ако го изгубят, може да им създадат проблем от турска страна. ” Тя предлага на хората, които имат паспорти, да си ги носят и да минават с тях през границата за по-голямо улеснение.

Позволено е по един куфар или сак на човек в багажното поделение, а в салона на рейса се позволява ръчен багаж.

Една турска лира е 11 стотинки, което ще рече, че 100 турски лири са 11 лв.. В Одрин може да се обменят пари в центъра на града, само че за предпочитане е да си носите кеш от България.

До синия пазар има аптека, където цените са доста преференциални. Нужно е да се показа рецепта за медикаментите, които се продават по лекарско наставление, прецизира Детелина Константинова.

Търговците в Одрин приказват български език. „ Учат и български, и гръцки език, с цел да обслужват клиентите. ”

За екскурзия през септември съумя да се запише Румяна Йорданова. Тя знае за опцията да мине границата с Турция единствено с персонална карта, само че ще пътува със задграничния си паспорт.

„ Само за медикаменти да отидеш, отново си коства, примерно перилните препарати, облеклата, обувките, всичко... Тук цените са убийствени и по тази причина хората вървят в Турция с риск да чакат три-четири часа на границата. Ако е за отмора, не бих отишла в Одрин за един ден. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР